Din oras

Unde mergem dacă apar urgenţe, de sărbători?

Perioadele cele mai aglomerate în unităţile de primiri urgenţe sunt cele de sărbători. Lipsa medicilor de familie de la cabinete, finalizarea postului, reuniuni de tot felul, excese alimentare sau de alcool, plus stresul cauzat de pregătirile pentru sărbători duc la situaţii care trebuie gestionate de cadrele medicale.

Dacă aveţi nevoie de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi spitalicească, aceasta este asigurată în permanenţă în perioada 24-26 decembrie 2016, respectiv 31.12.2016-01.01.2017, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou în toate unităţile sanitare publice, pentru toate specialităţile medico-chirurgicale şi stomatologice.

În Municipiul Cluj-Napoca, pentru populaţia adultă urgenţele medico-chirurgicale se vor adresa Unităţii de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, strada Clinicilor nr. 3-5, iar pentru copii la Unitatea de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, strada Moţilor nr. 68.
    În teritoriul Judeţului Cluj, respectiv în Municipiile Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Oraşul Huedin, serviciile de urgenţă sunt asigurate prin Compartimentele de Primiri Urgenţe şi Camerele de Gardă ale spitalelor.
            
Pentru urgenţe minore, populaţia se poate adresa Centrelor de Permanenţă care funcţionează în zilele de sărbători legale în program permanent, 24 ore:
 –  Cluj Napoca, str. Băiţa nr. 9
 –  Cluj-Napoca, str. Horea nr. 78
 –  Turda, Calea Victoriei nr. 7C
 –  Mociu, str. Principală nr.88

    Asistenţa medicală de urgenţă stomatologică funcţionează pentru adulţi şi copii, în permanenţă, pe toată această perioadă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca din str. Clinicilor nr. 3-5.
    
Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Cluj funcţionează în regim de permanenţă şi poate fi apelat la numărul de telefon 112.

Farmaciile care asigură serviciul permanent sunt:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *