Din oras

Un somer clujean ia o indemnizatie cat doua salarii medii nete pe luna

Trei clujeni primesc indemnizatii de somaj mai mari decat un salariu mediu net pe luna, potrivit Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.

Un somer din Cluj ia o indemnizatie cat doua salarii medii nete pe luna. Barbatul are indemnizatie de somaj de peste 3.000 de lei lunar.

“Cea mai mare indemnizatie de somaj aflata in plata la nivelul judetului Cluj este de 3.088 de lei. Este vorba despre un angajat pe post de director adjunct la o firma de producatoare de materiale de constructii”, a spus, pentru Ziar de Cluj, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

In top trei al celor mai mari indemnizatii de somaj din judet se afla si o femeie, fosta angajata responsabila cu managementul unor sali de fitness din Cluj. Ea obtine, lunar, 2.000 de lei ca ajutor de somaj. Aproximativ pe aceiasi bani conteaza luna de luna de la stat si un inginer de drumuri si poduri.

“Contributiile sociale sunt limitate de Codul Fiscal si nu pot depasi, lunar, indiferent de contributia angajatorului, media a 5 salarii medii nete”, a aratat Daniel Don.

Potrivit Mediafax, cea mai mare indemnizatie de somaj aflata in plata in Romania este si cea mai mare din 2013 si  se ridica la 5.755 de lei, platiti unei persoane din judetul Botosani. Fostul salariat a ocupat postul de director adjunct la o societate comerciala, precizeaza ANOFM.

Foto: we-make-money-not-art.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *