Eveniment

Un șofer a lovit cu mașina un urs în Fizeșu Gherlii. Animalul a fost lăsat ore întregi să agonizeze pe marginea șoselei

Un șofer care circula în noaptea de joi spre vineri prin zona localității Fizeșu Gherlii a avut parte de un șoc atunci când în fața mașinii i-a apărut o namilă de urs. Impactul nu a putut fi evitat, potrivit gherlainfo.ro

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 0.30. Șoferul din Gherla se deplasa spre casă, iar la un moment dar, i-a tăiat calea un urs uriaș, care traversa șoseaua.

Ursul a fost grav rănit în urma impactului. Până spre dimineață a rămas pe marginea șoselei, iar apoi a reușit să se mai deplaseze încă aproximativ 100 de metri spre pădure. În jurul orei 6, un șofer care a trecut prin zonă l-a văzut și a dat alarma la 112.

Așa a fost găsit de cei de la Direcția Sanitar Veterinară Cluj – Circumscripția Gherla, care au procedat la tranchilizarea a animalului, pentru a vedea în ce stare este.

În urma consultării, s-a constatat că ursul, un mascul în vârstă de 5-6 ani,  a suferit o fractură totală la bazin și la coloana vertebrală, în zona lombară, plus alte leziuni interne, astfel că s-a luat decizia eutanasierii animalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *