Politica

Emil Boc oferă TREI MOTIVE pentru care METROUL din Cluj va deveni realitate și rămâne impasibil la critici: „Tolerez, îi las să vorbească, dar nu sunt de acord cu ei”

Scris de 1,092

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a oferit 3 motive pentru care proiectele majore ale Clujului, precum metroul și centura metropolitană, vor fi realizate dincolo de contestări și critici. Mai mult, finanțarea proiectelor din Cluj a stârnit controverse chiar în interiorul partidului de guvernare, context în care edilul Emil Boc aplanează conflictul salutând finanțarea proiectelor de infrastructură din regiunea Moldovei. În schimb, acesta atenționează că nici proiectele aflate deja în stadiu avansat de derulare – metrou, centura metropolitană – nu mai pot fi contestate. 

„Văd un început așa, incipient, de dezbatere publică pe tema «De ce să mai meargă bani la Cluj?». 

Vreau să se înțeleagă: Clujul nu cere nimic decât ceea ce este normal să ceară pentru dezvoltare firească într-o societate democratică și pe măsura contribuției pe care Clujul o are la dezvoltarea națională. 

Uitați-vă în PNRR. Mă bucur și salut faptul că două treimi din banii de autostrăzi merg în Moldova. Așa este sănătos, așa este bine.

Eu nu vin și rup hainele de pe mine, nu spun: «De ce se dau bani în Moldova?»

E foarte bine să se dea bani în Moldova”, a apreciat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

„Așa cum toate zonele țării au proiecte importante, dacă avem șansa să venim pe proiectele Uniunii Europene care înseamnă verde, nepoluant, de ce să-ți rupi hainele de pe tine, să spui: «Dom’le, da’ la Cluj nu cumva să se facă metrou sau centură metropolitană», că de ce la Cluj?”, a atenționat Emil Boc. 

Primarul a oferit trei motive solide, în opinia sa, în virtutea cărora metroul, dar și centura metropolitană vor fi realizate în Cluj, dincolo de disensiunile pe această temă.

„În primul rind, clujenii merită acest lucru. 

În al doilea rând, dezvoltarea orașului cere trecerea la nivelul următor.

În al treilea rând am pregătit de 5 ani de zile proiectele, tot lucrăm la ele. 

Am lucrat în locul Guvernului, că peste tot în lume centurile și metrourile le fac guvernele naționale, noi am făcut toată munca lor administrativă, fără ca Guvernul decât să ne ajute cu sprijin, spunând: «Da, faceți».

Acum, când suntem cu proiectele de a le finaliza și de a le supune spre licitație și finanțare, ne spun: «Da’, să nu se facă».

E dureros să vezi că și clujeni își rup hainele de pe ei, spunând: «Da’ de ce să se facă la Cluj?»

Repet, pe mine mă lasă indiferent asemenea atitudini. 

Așa că tolerez și pe cei care, într-o societate democratică, au libertate de exprimare, îi las să vorbească, dar nu sunt de acord cu ei. Asta este!”, a conchis primarul Emil Boc. 

Recent, liderul PNL-iștilor clujeni, Daniel Buda, a făcut dezvăluiri de culise în privința modului în care au decurs negocierile pentru PNRR. 

Acesta a confirmat existența disensiunilor pe seama proiectelor din Cluj finanțate fie prin PNRR, fie prin Programul Operațional Sectorial 2021-2027.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri ȘOC/ BUDA: „Am avut discuții destul de contondente. Cu unii colegi ERA SĂ NE și BATEM la modul propriu… Acest METROU devine realitate… În următorii ani, destul de repede vom începe să punem prima cazma”

„Apropo de dialogul pe care l-am avut.

Acuma, nu vreau să vă devoalez foarte multe, dar am avut, să știți, discuții destul de contondente.

Cu unii colegi era să ne și batem la modul propriu”, a dezvăluit Daniel Buda, europarlamentarul.

Potrivit acestuia, discuțiile „contondente” cu colegii au vizat proiectele majore pe care PNL-iștii clujeni le-au solicitat pentru Cluj, în detrimentul altor zone din țară. 

„Să știți, nu vreau să vorbesc foarte mult pe subiectul ăsta, dar este o bătălie în ceea ce înseamnă regiunile de dezvoltare.

Și eu aș spune că e o chestiune normală și firească”, a declarat Daniel Buda. 


 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 7 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 7 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 13 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 13 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 14 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE