Din oras

Un proiect adus din Italia le-ar putea duce un zambet si copiilor din spitalele Clujului

Daca ai intre 15 si 80 de ani, poti sa iti daruiesti doua ore din viata citind povesti pentru un copil necajit internat in spital, fie ca e bolnav, aflat sub tratament sau abandonat de mama lui. Proiectul “Sa-ti citesc o poveste” a fost initiat de o romanca plecata in Italia care vrea sa le insufle romanilor bucuria voluntariatului din tarile civilizate si va fi implementat si la Cluj.

Actiunea va fi inaugurata oficial in 27 ianuarie la Oradea si va continua apoi in celelalte mari orase ale Romaniei.

“Incepem cu Oradea pentru ca este orasul meu de suflet, eu sunt bihoreanca, dar vom continua apoi cu celelalte puncte in care se afla spitale cu copii, iar Clujul este intre cele mai importante. Am lansat un apel si asteptam sa se inscrie cat mai multi voluntari care vor avea cate un coordonator in fiecare oras. Dupa lansare, vom posta pe site un clip in care se va explica foarte clar in ce consta actiunea noastra. Avem in principiu o lista a spitalelor care au sectii de pediatrie sau copii in abandon maternal”, a declarat Diana Dana Fericel, medic roman plecat de 10 ani in Italia.

Doctorita spune ca plecat din Romania nu din cauza lipsurilor, ci din dragoste pentru Roma si ca s-a inspirat in acest proiect dupa modelul Italiei, unde se fac donatii si voluntariat pentru micutii din spitale.

“Deocamdata nu am planuit sa organizam donatii, vrem doar sa le putem duce copiilor carti, hainute, ciocolata, o farfurie de mancare calda pentru cei abandonati, binenteles, cu acordul personalului medical de pe sectiile spitalelor”, a declarat Fericel.

Volumele stranse pana acum in acest sens sunt donate de Editura Emia din Deva, care a daruit cauzei toate cartile pentru copii tiparite pana acum.

“Copilul le poate lasa in salon sau le poate lua acasa”, puncteaza initiatoarea proiectului.

Pe langa bucuria pe care o vor aduce micilor pacienti, proiectul le este adresat si celor care nu au facut voluntariat.

“Am vrea sa schimbam mentalitatea asta de la noi ca nu merita sa faci nimic pe gratis. Noi nu vrem sa ne bagam mainile in buzunarele oamenilor, ci sa ne cadoriseasca cu doua ore din timpul lor liber. Garantez ca dupa ce pleaca acasa de la spital se vor simti mai usori, mai impliniti sufleteste . Vrem ca si copiii fara copilarie sau fara families a aiba micile bucurii ale celor din familii indestulate. Vin in Romania in fiecare luna si voi lucra cu cei care coordoneaza voluntarii din fiecare oras”, a explicat medicul.

Cei care vor sa dea o mana de ajutor in proiect sunt asteptati sa trimita un e-mail la adresa alaturidevoi2014@gmail.com.

Foto: facebook.com/Sa-ti-citesc-o-poveste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *