Din oras

Un profesor universitar le bate obrazul clujenilor: „Clujeanul nost’, ca tăt ardeleanul chibzuit, după ce își termină repriza de înot, pleacă liniștit cu cheia acasă”

Un profesor universitar de la UBB a postat un mesaj pe pagina sa de socializare prin care atrage atenția asupra obiceiului unor clujeni de a pleca acasă cu cheile de la boxele din cadrul bazinului de înot al UBB. Se pare că acest fenomen este unul generalizat, existând mai multă lume care  în acest fel „își rezervă” boxa pentru data viitoare când vin la bazin.

Administratorii bazinului au lăsat și un afiș prin care le solicită celor care fregventează bazinul să lase cheile în dulapuri. Mesajul însă a fost luat în derâdere, pe afiș apărând scri cu pixul „cumpărați altele”.

Iată mesajul postat de profesorul Valentin Naumescu:

„SUNTEM COOL ȘI ÎNOTĂM, DAR CU NESIMȚIȚII CE NE FACEM?
Clujul e un oraș cool, cu oameni cool. Suntem progresiști (în sensul că ne place progresul), ne dorim o viață modernă, occidentală, ne preocupă dezvoltarea personală și comunitară.
După sărbători, așa cum se cuvine, revenim la bazinul UBB, să înotăm, să fim în formă. Dar… surpriză, în vestiar, majoritatea boxelor sunt încuiate și fără cheie, iar numărul boxelor închise este mult mai mare decât numărul înotătorilor din bazin.
Explicația? Simplu: clujeanul nost’, ca tăt ardeleanul chibzuit, după ce își termină repriza de înot, pleacă liniștit cu cheia acasă, să aibă omul boxa lui când o reveni la bazin, săptămâna viitoare.
Pe deasupra, mai avem și categoria prostănaci care cred că au simțul umorului și adaugă cu pixul, pe afișul cu rugămintea administrației de a fi lăsate cheile în încuietoare la plecare: „Cumpărați altele!” Să le spună cineva prostănacilor că nu asta este soluția, că nu pot exista două chei la aceeași boxă, pentru că altfel nu am mai avea siguranța să ne lăsăm lucrurile în boxe. În fine…
Pentru cei care plecați cu cheile de la dulapurile din vestiar acasă, ca să aveți boxa voastră la bazin data viitoare, nu ar fi mai bine să înotați în piscina personală de acasă?
Vorba ardeleanului: „Ce înseamnă să nu ai lucrul tău”..