In vizor

Un “Printisor” de 15 ani de la Colegiul National George Cosbuc a baut pana nu a mai stiut de el, la Ghibstock

Increderea in propriul copil poate merge pana la “orbire”. Iar unii parinti refuza sa creada ca propriul odor face cam ce fac si alti adolescenti: bea pana vomita, plus alte prostii adiacente.

Intai, o scurta poveste: Un pusti de 15 ani de la Cosbuc participa impreuna cu cativa colegi la festivalul Ghibstock. Mama unuia dintre ei da adunarea, ca sa ii duca la casele lor. Adolescentul nostru refuza sa plece, sustinand ca merge singur. Bea pana nu mai stie de el, ajunge intr-un final in fata blocului si, in loc sa intre spasit in apartament, ajunge in masina unei vecine. In masina varsa peste tot. Spre dimineata, da ochii cu parintii, dupa ce a fost gasit in masina vecinei. 

Cand il vad, parintii incep sa isi faca scenarii: copilul a fost rapit, de nu stie cum a ajuns in masina vecinei; copilul a fost drogat, pentru ca el nu bea. “Printisorul” sigur nu are nicio vina, ca-i copil bun.

Si ajung la UPU, unde adolescentul primeste ingrijiri medicale si i se recolteaza probe biologice. Si ajung la sectia de politie, unde parintii fac circ.

Am aflat si o varianta seaca, a politiei: 

“S-au recoltat probe pentru analize, pentru a afla ce a consumat minorul. Se fac cercetari pentru a afla in ce circumstante a ajuns baiatul in masina parcata in fata blocului. Pana nu avem rezultatele analizelor, nu putem sti daca a consumat alcool sau substante interzise”, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Vecina nu a depus plangere pentru intrare prin efractie.

Am luat legatura si cu Anda Culisir, organizator si sufletul Ghibstock, pentru a afla daca se consuma sau se comercializeaza bauturi alcoolice la acest festival.

“Sub nicio forma!”, a raspuns profesorul de biologie.

Inca un mister a fost lamurit.

Ca o concluzie: daca nu ai baut nimic altceva in afara de apa si/sau suc, greu sa iti strecoare cineva vreo pastila sau vreun praf. Daca ai consumat bauturi alcoolice “pe sub mana”, ai facut-o in cunostinta de cauza.

Cum este descris evenimentul Ghibstock pe pagina oficiala
Cel mai mare festival din curtea școlii se întoarce cu cea de-a 9-a ediție, cu artiști precum Vița de Vie, Șuie Paparude, Gojira&Planet H sau Argatu’&Mos Martin, pregătiți să facă curtea să vibreze mai tare ca niciodată într-o atmosferă #BLANĂ!

Ghibstock este în primul rând un eveniment caritabil, de strângere de fonduri. De-a lungul celor opt ediții am investit în cauze în care am crezut cu adevărat și în care ne-am implicat pe termen lung. Anul acesta fondurile strânse în cadrul festivalului vor fi folosite pentru continuarea proiectului feel your city, adresat persoanelor cu deficiențe de vedere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *