Din oras

Un nou cartier rezidențial de case în Cluj. Emil Boc: „Acuma dezbaterea publică-i în toi… zona de Nord are 350 de hectare”

Scris de 466

Zona de Nord a municipiului Cluj-Napoca, cu o spurafață de 350 de ha, ar putea face loc unui cartier dedicat exclusiv caselor. După eșecul din Borhanci – unde primăria Boc se angaja în 2015 să realizeze un cartier dedicat tinerilor – edilul susține că odată cu actualizarea Planului Urbanistic General, acest proiect poate deveni realitate. 

În Borhanci era prevăzut acest lucru. 

Din nefericire, configurația terenului nu permite sau cât va permite, se va face.

Acolo e prevăzut să se facă un hub educațional în primul rând, cu școală, creșă, grădiniță, spitalul monobloc, bază sportivă, un centru de excelență pentru tratarea cancerului.

Acolo era prevăzut…

Dar, acuma dezbaterea publică-i în toi. 

Haideți să vedem, părți din Sopor care să poată fi așa, părți din Bdul Muncii, zona de Nord a orașului unde putem discuta despre aceste lucruri.

Eu spun că zone în care să se părstreze un regim de înălțime de acest fel sînt posibile. 
Și, ascultăm experții, ne consultăm cu ei.

Sînt lucruri posibile – în Sopor, în zona de Nord a Clujului.

Gândiți-vă că zona de Nord are 350 de hectare despre care vorbim. 

De la Podul Răsăritului și până la Aeroport sînt vreo 325 de ha.

Acolo vom discuta viitorul acelei zone, ce se face acolo…

Borhanciul, la fel, putem să găsim…

Da, este posibil ca în aceste zone să avem cartiere mai mici sau mai mari cu asemenea densitate care este prevăzută în Planul Urbanistic Zonal. 

Nu, în Planul Urbanistic General. 

Și acum se actualizează Planul Urbanistic General, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Locuitorii din Valea Chintăului i-au propus edilului să valorifice zona de acolo în acest sens: un cartier doar pentru case, fără blocuri. 

În toamna anului 2015 primarul Emil Boc anunța realizarea unui cartier de case în Borhanci: un cartier întins pe o suprafață de 80 ha cu parcele de case pentru tineri.

Promisiunea a rămas nerealizată. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 32 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE