De cartier

Un nou bloc de 6 etaje va fi construit pe strada Corneliu Coposu, în ciuda nemulțumirii vecinilor

Un nou imobil cu funcțiuni mixte de 6 etaje urmează să fie realizat pe strada Corneliu Coposu. Proiectul urmează să fie aprobat de consilierii locali în cadrul unei ședințe extraordinare, chiar dacă acesta a stârnit nemulțumirea vecinilor din zonă. 

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 844 mp, are front la strada Corneliu Coposu și la strada Porumbului, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea N-V.

Întrucât se propune construirea unui imobil cu funcțiuni mixte 1-2 S+P+6E, încadrat în zonă de restructurare, precum și în contextul caracteristicilor amplasamentului și a naturii investiției, a fost solicitată elaborarea unui plan urbanistic de detaliu (PUD) anterior emiterii autorizației de construire. 

Consilierii locali urmează să aprobe un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – Construire imobil cu funcțiuni mixte 1-2 S+P+6E str Corneliu Coposu nr 112-114.

Prin PUD se propune restructurarea parcelei, desființarea fondului construit existent și construirea unui imobil mixt – locuințe colective cu parter comercial – cu evidențierea modalității de conformare la prevederile PUG în ceea ce privește utilizarea funcțională, amplasarea, echiparea, și configurarea clădirii, staționarea autovehiculelor, posibilitățile maxime de ocupare și utilizare a parcelei. 

Pe parcelă există fond construit, un corp de clădire, aflat în proprietatea SC Vakerem SRL, propus spre desființare. 

Beneficiar: S.C. Vakerem S.R.L. – înființată în decembrie 2017, cu sediul în Cluj-Napoca, avându-l în calitate de administrator pe Radu Nicolae Salistean, în asociere (50%) cu Temmerman Edwin Danny. 

Firma are 0 (zero) angajați. 

Obiectul de activitate vizează lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. 

De la înființare, firma a mers pe minus.

În 2019, la o cifră de afaceri de afaceri 0, înregistra pierderi de minus – 23 257 EUR.

În 2018, pierderile erau de -45 283 EUR.

Toate investițiile propuse prin documentația de urbanism vor fi suportate de beneficiarii acesteia.

Noul imobil de 6 etaje va dispune de acces auto, care se va face din strada Porumbului. 

La subsol se vor crea 23 de locuri de parcare și un loc de așteptare la sol.

Pe spațiul verde organizat pe sol natural se vor planta 2 arbori cu circumferința de minim 35 cm, măsurată la 1 m de la conlet.

Punctul de colectare selectivă a deșeurilor pe patru fracții, va avea o suprafață min de 4,5 m X 1,3 m și va fi prevăzut cu rigolă de scurgere. 

Vecinii noului imobil nu sunt de acord cu realizarea acestei investiții, care la va umbri locuinţele existente în zonă deja, iar nemulțumirea acestora vizează cele 2 subsoluri pentru parcare, în condițiile în care săpăturile urmează să fie efectuate prea aproape de casa acestora.

sursa imagine: captură proiect HCL

Aceștia consideră că imobilul propus are înălțimea prea mare, atrag atenția că viitoarea construcție le va umbri locuințele, solicită informații suplimentare privind distanța optimă dintre construcțiile existente și viitorul imobil. 

Răspunsul proiectanților a întărit necesitatea realizării celor două subsoluri, precum și eventualitatea unei expertize tehnice pentru dezvoltarea acestei investiţii, iar în cazul unor potențiale prejudicii pentru vecinii din zonă, acestea vor fi suportate de către beneficiarul investiţiei. 

Având în vedere respectarea procedurilor legale, proiectul de hotărâre îndeplinește condițiile tehnice pentru dezbatere și aprobare în Consiliul local. 

Noua investiție de pe strada Corneliu Coposu urmează să fie aprobată în următoarea ședință extraordinară de Consiliu local din 20 ianuarie 2021. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *