Rautacisme

Un nou aquapark din această primăvară, în parcarea ștrandului Sun!

Aquaparkul de la ștrandul Sun, una dintre prioritățile Primăriei Cluj-Napoca din anul 2016, a fost, în sfârșit, realizat, printr-o soluție tehnică inovativă, fiind utilizat la potențial maxim terenul folosit drept parcare, din fața vechiului ștrand.

După 8 ani, promisiunea municipalității a devenit realitate, iar aquaparkul este unul de tip „eco”, utilizând ceea ce are natura de oferit în zonă: gropi și apă de ploaie. Astfel, a fost depășită problema magistralei de apă și a celei aparținând Transelectrica, ce au zădărnicit ambițiile Primăriei atâta vreme.

Deocamdată, doar hârburile s-au încumetat să se bronzeze în preajma noilor bazine, vremea nefiind încă prielnică pentru scăldat.

Noul aquapark beneficiază și de o barieră modernă, dar ”eco” și, în același timp, ”vintage”, cu acționare manuală, pentru o maximă economie de energie și de bani de la bugetul public.

În această vară, așadar, clujenii nu vor mai fi nevoiți să folosească facilitățile de agrement de la Felix, de la Târgu Mureș, ori de la Hajdúszoboszló. Au, chiar la ei acasă, un nou aquapark, în ton cu „cea mai bună calitate a vieții” pentru care suntem recunoscuți deja la nivel național… și nu numai!