Din oras

Un million de lei sunt cheltuiti in 2016 pe evenimentele “de casa” ale Primariei

Scris de 189

Zilele Clujului, Seri de Vara Clujene, Zilele Recoltei, Ziua Nationala a Romaniei, Targul de Craciun si nelipsita petrecere de Revelion, desfasurata in fiecare an in Piata Unirii, sunt evenimentele “de casa” ale Primariei Cluj-Napoca, sprijinite si in acest an din bani publici. Aproape un milion de lei aloca institutia pentru organizarea lor.

Consilierii locali vor vota, in 4 februarie, alocarea sumei de 950.000 de lei pentru sase evenimente de traditie ale orasului, organizate de Primaria Cluj-Napoca. Este vorba de Zilele Clujului, Seri de Vara Clujene, Zilele Recoltei, Ziua Nationala a Romaniei, Targul de Craciun si nelipsita petrecere de Revelion.

In proiectul HCL nu se arata ce finantare va primi fiecare eveniment in parte.

In schimb, in referatul propus se motiveaza pentru ce vor fi fiantate evenimentele. Spre exemplu, a sasea editie din acest an a Zilelor Clujului, eveniment organizat in luna mai, va fi dedicata competitiei “Capitala Culturala Europeana 2021”, dar si implinirii a 700 de ani de la acordarea titlului de “oras” pentru Cluj-Napoca.

Cat priveste evenimentul “Seri de vara clujene”, se arata ca si acesta este unul de traditie, care promoveaza tinerele talente. Are loc in fiecare weekend din luna august, incepand cu 2011.

Conform analizei cheltuielilor din anii anteriori, 500.000 de lei vor fi alocati pentru prestatiile artistilor (onorarii, transport, cazare si masa), costurile pentru scena, sonorizare si lumini ajung la 200.000 de lei, promovarea evenimentelor implica cheltuieli de 100.000 de lei, iar costurile pentru spectacolele de artificii, 150.000 de lei. ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 16 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 18 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 20 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 20 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 20 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 22 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 22 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 23 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 24 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE