Focus

UN FEL DE “HOŢUL STRIGĂ HOŢII!” – Cristian Sălceanu, Bolt România: “Suprataxarea muncii part-time îi afectează pe șoferi și încurajează evaziunea fiscală” Şoferii Bolt nu au casă de marcat, prin urmare cine încurajează evaziunea?

Scris de 505

Într-un interviu pentru wall-street.ro, Cristian Sălceanu spune că una dintre îngrijorările companiei legate de 2023 este efectul pe care îl poate avea Ordonanța nr.16/2022, pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Modificările adoptate pe 1 august 2022 și care erau prevăzute să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023 au stabilit că, indiferent dacă o persoană muncește 2, 4 sau 6 ore pe zi, impozitarea se va face după aceleași principii după care sunt impozitate contractele cu salariul minim pe economie. Astfel, contractele de muncă part-time rămân la același nivel de impozitare precum contractele de muncă încadrate la venitul minim pe economie. “Statului” îi este foame de bani şi, în foame de bani se avântă tot către turma de oi, fără să se lege de lupii care “păzesc” stânele.

Nici noi nu suntem de acord cu această “suprataxare” a muncii. Dar, ne-ar fi plăcut ca aceste critici să vină din partea unei companii oneste fiscal, ceea ce nu prea este cazul. Dacă organele statului ar avea printre angajaţii de cumetrie şi nişte specialişti şi-ar pune întrebarea de ce, de exemplu, şoferii Bolt nu au casă de marcat. Noi am întrebat şi am primit următorul răspuns:

Mai pe larg:

Prin urmare: “muncă la negru”, “evaziune fiscală” şamd. Dar cine le încurajează?

Unul nu poate da bon, scuzele de rigoare sunt diferite, sau chiar recunosc că NU au case de marcat. Activitate comercială fără casă de marcat, la peste 32.000 de persoane care practică această activitate şi încă nimeni nu s a sesizat de acest aspect de eludare şi frauda fiscală uriașă?

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 9 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 10 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 10 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 10 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 11 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 12 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE