Jos palaria

Un elev clujean cu deficiente de vedere, medaliat cu argint la la Jocurile Mondiale pentru Juniori de la Eger

Alex Bologa de la Clubul Sportiv Lamont din Cluj a castigat o medalie de argint la Jocurile Mondiale pentru Juniori care a avut loc intre 4 si 6 decembrie la Eger, in Ungaria. Tanarul ar putea fi primul judocan nevazator care va reprezenta Romania la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016. 

Competitia a reunit 118 sportivi din 21 de tari. Romania a fost reprezentata de Florin Kovacs (32 de ani) si Alex Bologa (18 ani), impreuna cu Gianina Andreica, antrenoare la „U”- CSM Cluj si la Centrul Olimpic Feminin de Judo din Cluj.

Alex este elev la Liceul Pentru Deficienti de Vedere din Cluj si Florin Kovacs (Bacau) a practicat judo-ul inainte ca vazul sa i se deterioreze si a reluat antrenamentul cand a aflat de intentia Clubului Sportiv Lamont din Cluj de a crea o echipa de sportivi judocani cu deficiente de vedere.

Florin, celalalt tanar clujean din concurs a obtinut locul 9 la categoria sa de 73 kg.

Alex a participat la clasa sa – 60 kg, la Jocurile Mondiale pentru Juniori, destinate sportivilor sub 21 de ani, castigand meciurile cu sportivii din Spania, Azerbaidjan si Belarus. In final, a pierdut in fata Rusiei, obtinand medalia de argint.

„Acesta a fost un rezultat excelent pentru el, care a progresat foarte mult in ultimele 18 luni alaturi de antrenoarea sa Gianina, antrenandu-se zilnic la Centrul Olimpic de Judo din Cluj. Alex a obtinut puncte valoroase in clasament, care il vor ajuta sa-si realizeze visul de a fi primul judocan nevazator care va reprezenta Romania la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016”, apreciaza oficialii Clubului Lamont.

Pentru ca si-a urmat pasiunea pentru sport in ciuda marilor sale probleme cu vederea si a reusit o performanta de care in ultimii ani nici sportivii romani fara deficiente nu mai reusesc sa se apropie, ii spunem Jos Palaria! lui Alex Bologa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *