General

Un cuplu din Florești și-a găsit sfârșitul într-un accident tragic, lângă Salonic. Copiii lor, în stare gravă la spital

Un tragic accident a avut loc în apropiere de Salonic, unde o mașină s-a izbit de un TIR. În mașină erau Roland și Alina, soț și soție, născuți în Maramureș și stabiliți în Florești, județul Cluj.

Roland și Alina Schmidt, în vârstă de 45 și 48 de ani, locuiau în comuna Florești, din județul Cluj. Ambii soţi ar fi din Sighetu Marmației, domiciliați în județul Cluj.

Cei doi au plecat în concediu în Grecia și se întorceau acasă, alături de cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și 10 ani. Mașina celor doi a intrat în coliziune cu un TIR la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic-Serres, care face legătura cu granița greco-bulgară. La volanul TIR-ului se afla un bărbat din Bulgaria care a fost reținut de autoritățile elene.

Potrivit Antena3, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, anunță că fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti, soldat cu decesul a doi clujeni, soț și soție, și rănirea celor doi copii ai lor.

Consulatul din Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces.