Din oras

Un copil de 6 luni lasat nesupravegheat pe strada, cat pe ce sa fie calcat de o masina. Protectia Copilului promite o ancheta

Scene desprinse parca din filme s-au petrecut intr-unul din cele mai bine cotate cartiere ale Clujului. Pe o strada din Gruia un sugar era cat pe ce sa fie lovit de o masina pentru ca era nesupravegheat in mijlocul drumului.

Cazul a fost semnalat de bloggerul clujean Groparu, printr-o postare, in care descrie situatia parca desprinsa din filmele de groaza:

In Cluj, intr-una din cele mai selecte zone (zona Belvedere), zona plina de case de multe sute de mii de euro, crème de la crème, prietenul groparesc Ionut scoate nasul din cana de cafea si se uita pe geamul bucatariei, la intamplare. Frumoasa, dar ploioasa dimineata de joi – nu conteaza, in inima e vesnic senin! Si vede, ca intr-un film de groaza, un copil de vreo 6 luni mergind de-a busilea pe mijlocul drumului, si o duba care se deplaseaza catre el. Duba evita copilul si opreste la vreo 15 metri”, se arata in postare.

Ionut a luat apoi copilul si l-a dus in casa din care banuia ca provenea.

Dupa o masina parcata, mai vede un prunc de vreo 2 ani, pesemne fratele primului, pe care-l aresteaza, de asemenea. Astfel ca, plin de plozi ca un pom de Craciun de cadouri, intra in casa din care – pesemne – au iesit cei doi tiganusi. Mama celor doi dormea dusa, iar alte doua pirande erau ocupate cu adusul apei, caci nu aveau apa curenta. Tulai, copilul! au sarit amandoua, cam tarziu, nici nu vreau sa ma gandesc ce-a fost in inima lor. Invataminte? Nu stiu. V-as spune sa nu va lasati copiii de 6 luni sa umble pe strazi de-a busilea, nesupravegheati; in schimb, va spun sa circulati cu prudenta pe strazile astea care par pustii, pentru ca Doamne fereste”, a conchis bloggerul.

Protectia Copilului promite o ancheta in acest caz.

Va comunicam faptul ca nu cunoastem identitatea acestui copil si nici a familiei lui. Vom colabora cu organele de politie in vederea realizarii demersurilor de identificare a copilului si reprezentantilor legali ai acestuia. Dupa identificare se va verifica daca acest caz este in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Medicala din cadrul Primariei Cluj-Napoca si daca sunt oferite servicii si prestatii sociale familiei. In cazul in care familia nu se afla in evdenta primariei, vom realiza evaluarea in claborare cu reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Medicala si vom analiza nevoile copiilor. In functie de rezultatele evaluarii, vor fi luate masuri in conformitate cu interesul superior al copiilor”, au declarat reprezentantii DGASPC Cluj.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca nu au putut fi contactati pana la publicarea articolului pentru a oferi un punct de vedere din partea DASM cu privire la aceasta situatie.

Foto: groparu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *