In vizor

Universitatea din Floresti nu se mai face. Primarul Sulea drege busuiocul: "Rezilierea a adus un castig de 800.000 de lei Primariei Floresti"

Universitatea crestina care trebuia sa se construiasca in comuna Floresti, anuntata cu mare tam-tam in 2013 de administratia locala nu se va mai materializa. Asociatia Crestina Pro Integritate a solicitat rezilierea unilaterala a contractului.

„Conducerea asociatiei crestine PRO Integritate a decis rezilierea contractului cu Primaria din Floresti, in ceea ce priveste concesionarea terenului din proprietatea primariei pentru constructia unei universitati crestine. Pentru asociatia noastra ramane mai departe o prioritate sa investim si sa punem bazele unei generatii de profesionisti a caror educatie sa fie ferm ancorata in valorile crestine. La momentul potrivit vom reveni cu mai multe detalii”, a declarat pentru Ziar de Cluj Mircea Cirt, Presedinte Asociatiei Crestine PRO Integritate.

Mircea Cirt este proprietarul companiei de distributie de piese auto ATP Exodus. Firma a inregistrat in 2013 un profit de peste 2 milioane de lei. Un material amplu realizat de Ziar de Cluj in 2013 pe acest subbiect puteti reciti AICI.

Primaria Floresti vede partea plina a paharului in ceea ce priveste acest esec:

“Cererea de reziliere a contractului a fost solicitata unilateral de catre beneficiar, Asociatia Crestina Pro Integritate. Motivele eu nu le cunosc, ele tin de managementul Asociatiei. imi pare rau ca aceasta investitie nu a fost realizata, mai ales ca noi am demarat in acea zona , Cetatea Fetei, constructia noii scoli din Floresti, investitie la care a fost deja eliberata autorizatia de construire. in acest moment, ne aflam in faza organizarii de santier. Revenind la reziliere, pot sa va spun ca deja exista investitori interesati de acel teren, asa ca nu ne facem probleme. Imi pare rau ca nu s-a realizat acest proiect, dar, pana la urma, Florestiul a avut de castigat. in conturile primariei a intra o suma totala de putin peste 800.000 lei, aici fiind cuprinsa redeventa si taxele aferente autorizatiei de construire. Iar acesti bani se regasesc in investitiile pe care Primaria Floresti le-a desfasurat si le desfasoara incepand cu 2013”,   a declarat primarul comunei Floresti, Horia Sulea.

Potrivit proiectului depus deja de Asociatia „Pro Integritate”, campusul trebuia sa fie format dintr-un corp de cladire pentru universitate, o biblioteca, parcari, teren de sport, sala de sport si un corp destinat cazarii cadrelor universitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *