Vocea ta

Un clujean susține că deși a depus cerere de parcare în fiecare an, nu are loc din cauza vecinilor pensionari cu două sau trei mașini

Un clujean își varsă frustrarea cu privire la lipsa locurilor de parcare într-o sesizare adresată Primăriei. Acesta susține că de ani de zile depune cerere anual pentru alocarea unui loc de parcare cu abonament, și mereu răspunsul primit este unul negativ. Acesta susține că de vină pentru această situație sunt chiar vecinii lui pensionari care ocupă mai multe locuri de parcare.

„Am depus cerere pentru parcare a n oară. Totuși, de ce nu primesc loc de parcare deși locuiesc de peste 30 de ani la acestă adresă? Este absurd. Vă rog să rezolvați urgent. Doresc parcare în spatele blocului nr 56, sunt destui pensionari cu 2-3-4 mașini, care ocupă locurile degeaba și mai țin și garajele goale cu murături sau le închiriază la terți din alte orașe. Oricum nu înțeleg ce face un pensionar cu mai multe mașini.

Eu locuiesc aici de peste 30 de ani și nu am loc de parcare, deși am depus anual, în fiecare an, în prima zi de depunere după Revelion. Văd  cei care lucrează în Primărie sau „altele” au prioritate. La intrarea pe stradă este semn interzis parcare cu excepția riverani. Ar trebui  Poliția locală  se ocupe de cei care nu sunt riverani și  dea sesizări sau avertismente sau amenzi, dar nu  pună amenzi riveranilor. Eu nu pot  înțeleg ce fac pensionarii cu 2-3-4 mașini. Faceți odată Canalul Morii conform proiectului și nu mai lungiti atât de 36 de ani ajunge doar promisiuni. Nu mai puneți amenzi riveranilor, că am cerut parcări anual și avem dreptul  locuim și  parcăm la adresăSunt mașini din alte orașe lăsate cu lunile nemișcate. Este absurd ce se întâmplă acum. Eu ca riveran primesc amendă și în spatele blocului și alții nu, care nu sunt riverani. Aștept răspuns și acțiune nu degeaba v-am votat. Ne credeți  am așteptat destul după un loc de parcare, câțiva ani și nimic. Primăria nu este a pilelor este a Clujenilor. Noi  plătim salariile. M-am săturat de snobism și oportuniști, pile și relații. Semnez un cetățean foarte supărat”, se revoltă clujeanul.

De asemenea, clujeanul acuză Primăria că nu a demolat toate garajele din zonă astfel încât toți clujenii să aibă mai multe șanse pentru a obține un loc de parcare. În acest moment sunt nevoiți să parcheze în locuri nepermise și adesea sunt amendați de către Poliția locală.

„În Clujul anului 2024 încă mai avem garaje. Ați demolat o  parte din garaje și s-au făcut parcări, în Plopilor pe lângă Canalul Morii, acum 3 ani, dar o parte din garaje de pe lângă Canalul Morii nu s-au demolat, cele aferente Plopilor 56- 58 – 60. De ce? Păi ce facem acuma peticeală românească? Păi de de ce plătim taxe și impozite? De ce există încă aceste garaje? Care multe sunt goale, cu murături. Au garaje și parchează afară. Vecini pensionari cu 3-4 mașini. S-au demolat câteva garaje și s-au făcut parcări. În spate la Plopilor 56 ce facem? Le ținem de muzeu. Azi, mâine ajung clădiri istorice aceste cotețe de diferite mărimi și culori. Suntem că în ghetou. Este absurd pentru Clujul European. Păi suntem europeni sau ghetou de București?”, a mai transmis bărbatul. 

Supărarea bărbatului este cu siguranță împărtășită se mii de persoane care depun anual cerere pentru cele câteva sute de locuri cu abonament pe care le oferă Primăria. Cei mai mulți nu reușesc să obțină un loc de parcare ceea ce determină apariția frustrărilor și efortul ca de fiecare dată când se întorc acasă cu mașina să caute un loc unde să o lase, sperând că nu vor găsi o amendă în parbriz.

Citește și:

Jungla parcărilor din Mănăștur: un clujean nu își poate folosi parcarea pentru care a plătit pentru că fostul proprietar nu vrea să își mute mașina