De cartier

Jungla parcărilor din Mănăștur: un clujean nu își poate folosi parcarea pentru care a plătit pentru că fostul proprietar nu vrea să își mute mașina

Lipsa parcărilor din Mănăștur crează adesea situații absurde, dar care sunt extrem de supărătoare pentru unii cetățeni. Un clujean nu își poate folosi parcarea pentru care a plătit abonament, deoarece fostul proprietar al acelei parcări nu vrea să renunțe la ea. În ciuda zecilor de amenzi primite de la Polița Locală acesta nu dorește să își mute mașina.

„Vă scriu în legătură cu problema pe care o întâmpin cu locul din parcarea de reședință. Mi-a fost atribuit anul trecut un loc de parcare în apropierea reședinței, la adresa Aleea Padin nr. 27. Problema este că eu nu îmi pot folosi acel loc din cauza faptul că persoana căreia i-a aparținut anterior refuză să își mute mașina. Am sunat la Poliția Locală de foarte multe ori, a venit de fiecare dată un echipaj și i-a lăsat amendă în parbriz, însă nimic nu s-a rezolvat. Recent m-am întâlnit cu persoana care refuză să își mute mașina și a zis că nu îl interesează amenzile, nu le plătește și el nu renunță la locul de parcare. Ce se poate face în această situație? Am înțeles că nu se poate ridica mașina dintr-un loc de parcare, însă totuși, având în vedere că au trecut atâtea luni, nu se poate găsi o soluție? Menționez că adresa parcajului, înscrisă pe abonament, este: Padin, bl. Padin, 32 față-spate nou loc nou 33”, a sesizat clujeanul.

Clujenii care dețin mașini și care nu au reușit să obțină un loc de parcare de la Primărie sunt nevoiți să caute uneori zeci de minute un loc unde să își lase mașina, iar apariția unor astfel de situații este inevitabilă. De la clujenii care și-au amenajat ei propriile parcări și unde nu are voie nimeni să parcheze dacă nu vrea să își găsească mașina avariată, la cei care țin cu dinții de un loc de parcare, în jungla parcărilor din Mănăștur, fiecare zi e o luptă pentru un loc de parcare amenajat sau doar improvizat.