In vizor

Un clujean reclamă faptul că o mașină a Poliției Locale i-a lovit autoturismul, după care șoferul a fugit de la locul accidentului

Scris de 786

Alin Mureșan ne-a sesizat că în cursul zilei de ieri o mașină care ar aparține Poliției Locale Cluj-Napoca i-ar fi lovit autoturismul personal, după care șoferul a fugit de la locul accidentului. Clujeanul și-a găsit mașina cu luneta spartă, iar doi martori i-au lăsat în parbriz numerele lor de telefon, relatându-i ulterior că mașina cu numărul de înmatriculare CJ 17 CLC este cea care i-a accidentat autoturismul. Polițiștii Locali prezenți în zonă i-au confirmat clujeanului că acest număr de înmatriculare aparține unei mașini a Poliției Locale, fiind probabil vorba despre o mașină care tractează autoturisme. Dacă aceste date se confirmă prin ancheta Poliției, sesizată de către Alin Mureșan, situația este una gravă, tocmai polițiștii locali, care ar trebui să vegheze la respectarea legii, fiind cei care, în cazul de față, nu au respectat legea:

„Eu am vorbit cu cei de la Poliția Locală, că erau acolo, i-am chemat să vadă, le-am dat numărul de mașină, că mi l-au lăsat [martorii – n.r.] pe hârtie, mi-au zis că e mașina lor, că numărul CJ 17 CLC e mașina de la Consiliul Local, se pare că e din-asta, ori care tractează, ori care duce, o mașină un pic mai mare. Mi-au zis că ei nu au ce să îmi facă pentru că, dacă nu au văzut ei, ei nu se ocupă cu astea. Am sunat la 112, le-am dat numărul de mașină, ei mi-au zis că e mașină de bugetari, înmatriculată pe Primăria Cluj, să mă duc la Poliție, la Constatări. M-am dus la Poliție la Constatări, le-am dus numărul de mașină, martorii, au făcut poze, au zis că trebuie să deschidă dosar și durează. 

Am și martori, au fost foarte de treabă, mi-am găsit un bilețel în parbriz, am crezut că e amendă, că m-au amendat. Eu la 10:30 am parcat mașina pe Cardinal Iuliu Hossu și m-am dus, că am avut treabă. Și când m-am dus la 2 după ea să o iau, am găsit-o spartă și cu numere de telefon pe mașină. Am sunat pe unul din numere, cum mi-au lăsat numere,  [martorii – n.r.] mi-au zis că, într-adevăr, o mașină CJ 17 CLC a lovit-o, dar nu înțeleg cum a lovit numai luneta și mașina nu. Mi-au zis că, fără nicio problemă, ei vin și dau declarație. Am aflat de la martori, că altfel nu aveam de unde să știu, că așa am găsit-o. M-am dus sus la Constatări, cel de acolo a constatat și mi-a zis că am două soluții: fie să aștept până se rezolvă dosarul și să o fac după, fie să o fac și apoi să îi dau în judecată. Deja mi-e montată luneta, am păstrat factura și acum să văd ce zice Poliția.

A fost fugă de la locul accidentului, ei așa au zis. Am doi martori și Poliția Locală era acolo și m-am dus la ei: «Haideți să mă ajutați un pic!» Și ei mi-au zis: «Da, acesta e numărul nostru!», dar au zis că ei nu mă pot ajuta, să mă duc la Poliție, la Constatări. Înainte să mă duc, am zis că sun la 112, ca să fie înregistrat, dacă e mașină de la Consiliul Local, cine știe ce se întâmplă, și întâi am sunat la 112, ca să îmi rămână înregistrat, și apoi m-am dus la Constatări. Eu sper să îmi dea vreo veste, că nu e mare lucru să îmi găsească numărul Poliția”, a declarat Alin Mureșan pentru Ziar de Cluj. 

Nici reprezentanții Poliției Locale și nici cei ai Primăriei nu pot spune nimic în legătură cu această situație

Ziar de Cluj a sunat astăzi la Poliția Locală pentru a afla punctul de vedere al acestei instituții cu privire la accidentul pe care îl reclamă clujeanul care s-a trezit cu luneta spartă la mașina parcată în buricul târgului. 

„Luați legătura cu Biroul Mass-media, cu purtătorii de cuvânt. Eu nu vă pot spune nimic în legătură cu asta”, a declarat dispecerul de la numărul de permanență al Poliției Locale.

Nici Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, nu a putut oferi un punct de vedere referitor la această situație:

„Am nevoie să ne trimiteți o cerere pe mail pentru asta, ca să putem da mai departe, să verificăm, pentru ca să vă putem formula un răspuns. Eu de unde să știu dacă e mașina noastră, sau nu e a noastră?! Trebuie să îmi dați o cerere, eu o trimit mai departe și, când am detalii, o să vă trimit răspunsul. Nu cunosc numerele de înmatriculare ale mașinilor Poliției Locale, ca să vă pot confirma pe loc dacă e a noastră sau nu.”

Am trimis, în consecință, o cerere oficială Primăriei Cluj-Napoca pentru a verifica dacă mașina cu numărul de înmatriculare CJ 17 CLC este a Poliției Locale sau a unui alt serviciu din cadrul Primăriei și pentru a afla cine este șoferul care, dacă se confirmă că a lovit autoturismul cu numărul de înmatriculare CJ 47 ACM, a fugit de la locul accidentului, precum și măsurile care se vor lua în urma acestui incident.

UPDATE

Biroul Mass-media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a revenit cu precizâri, specificând faptul că mașina cu numărul de înmatriculare CJ 17 CLC face parte din parcul auto al RADP.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 10 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 10 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 10 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 11 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 11 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 12 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 14 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE