Sport

Tur de forţă pentru U-BT Cluj în FIBA Europe Cup: şase meciuri în 36 de zile. Programul complet al grupei G

U-Banca Transilvania Cluj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, însă va continua aventura europeană în FIBA Europe Cup, a patra competiţie ca importanţă din baschetul european intercluburi.

Echipa lui Mihai Silvăşan a fost repartizată în grupa G, alături de turcii de la Gaziantep, de KB Peja, din Kosovo şi de mai vechea cunosţinţă a clujenilor din turul I preliminar al Ligii Campionilor, Petrolina AEK Larnaca. Meciurile vor debuta miercuri, 19 octombrie, ardelenii urmând să-i întâlnească în Sala Polivalentă pe cei de la KB Peja, până la finalul grupei Moldoveanu şi colegii săi având meciuri în fiecare săptămână. În 26 octombrie clujenii vor merge în Turcia, iar apoi vor primi vizita ciprioţilor de la AEK Larnaca, pentru ca din 2 noiembrie să înceapă partidele retur.

Primele două clasate se vor califica direct în faza a doua a sezonului regulat, tot acolo urmând să ajungă şi cele mai bune patru echipe clasate pe locurile trei. Faza a doua va cuprinde şase grupe a câte patru formaţii, aceste meciuri urmând să se dispute între 14 decembrie şi 25 ianuarie, anunta CJSport.ro.

„Vom avea în continuare un program foarte încărcat, vom fi în grupele Europe Cup, vom avea două meciuri pe săptămână. Nu ne permitem să fim slabi, trebuie să fim puternici, să abordăm fiecare meci la victorie”, a spus antrenorul clujenilor, Mihai Silvăşan, echipa sa avân programate, în weekenduri, partide din Liga Naţională.

De menţionat că tot în FIBA Europe Cup vor juca în acest sezon alte două echipe din România, Steaua CSM Eximbank şi BC Mureş.

Program U-BT Cluj, grupa G

19 octombrie: U-BT Cluj – KB Peja

26 octombrie: Gaziantep – U-BT Cluj

2 noiembrie: U-BT Cluj – Petrolina Larnaca

9 noiembrie: KB Peja – U-BT Cluj

16 noiembrie: U-BT Cluj – Gaziantep

23 noiembrie: Petrolina Larnaca – U-BT Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *