De cartier

Un clujean cere prin bugetarea participativă un nou parking supraetajat în Gheorgheni: „Toate aleile sunt pline de autovehicule și garaje pe post de depozitare”

Depunerea proiectelor pentru procesul de bugetare participativă din acest an este în curs, iar clujenii au început ca, și prin această modalitate, să transmită Primăriei problemele cu care se confruntă în viața lor de zi cu zi, de cea mai bună calitate, bineînțeles!

Într-unul dintre proiectele depuse, un clujean solicită Primăriei „parking supraetajat pentru Aleea Snagov, Herculane, Borsec, Slănic, Unirii”.

„În zona acestor străzi nu există un parking supraetajat.

Toate aleile sunt pline de autovehicule și garaje pe post de depozitare.

Această zonă are nevoie imediată de un parking.

Clujul prezintă un dezechilibru din acest punct de vedere.

În Mănăștur sunt 3 parkinguri cel puțin supraetajate, în zona Gheorgheni doar 1”, explică inițiatorul proiectului.

De ce ar trebui sprijinit proiectul?

„Garaje tip depozit.

Lipsă trotuare pentru pietoni.

Autovehicule parcate peste tot.

Trotuar grădiniță bloc de autovehicule”, precizează inițiatorul.

În Mănăștur există în prezent 6 parkinguri (Primăverii 20, Primăverii 8, Mogoșoaia 9, Primăverii F.N., Negoiu, Mehedinți), însă chiar și așa străzile sunt sufocate de mașini (inclusiv trotuarele).

În Gheorgheni, unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Clujului, există doar parkingul Băișoara, situat într-o zonă din marginea cartierului.

În loc de parkinguri, Primăria marșează acum pe soluția demolării vechilor garaje și pe trasarea de parcări sub cerul liber în locul platformelor comuniste în care erau până acum parcate mai mult borcane cu murături și gunoaie decât autoturisme. Modernizarea Bulevardului Titulescu a mutat mașinile parcate de pe carosabil pe trotuar, acutizând problemele de parcare din zonă. Cum nici garajele nu se dărâmă într-un ritm foarte alert, clujenii cer acum o infrastructură civilizată prin intermediul bugetării participative. „Calitatea vieții”, așadar, nu există nici măcar în cele mai bine cotate cartiere ale municipiului.