De cartier

Un clujean cere prin bugetarea participativă un nou parking supraetajat în Gheorgheni: „Toate aleile sunt pline de autovehicule și garaje pe post de depozitare”

Scris de 337

Depunerea proiectelor pentru procesul de bugetare participativă din acest an este în curs, iar clujenii au început ca, și prin această modalitate, să transmită Primăriei problemele cu care se confruntă în viața lor de zi cu zi, de cea mai bună calitate, bineînțeles!

Într-unul dintre proiectele depuse, un clujean solicită Primăriei „parking supraetajat pentru Aleea Snagov, Herculane, Borsec, Slănic, Unirii”.

„În zona acestor străzi nu există un parking supraetajat.

Toate aleile sunt pline de autovehicule și garaje pe post de depozitare.

Această zonă are nevoie imediată de un parking.

Clujul prezintă un dezechilibru din acest punct de vedere.

În Mănăștur sunt 3 parkinguri cel puțin supraetajate, în zona Gheorgheni doar 1”, explică inițiatorul proiectului.

De ce ar trebui sprijinit proiectul?

„Garaje tip depozit.

Lipsă trotuare pentru pietoni.

Autovehicule parcate peste tot.

Trotuar grădiniță bloc de autovehicule”, precizează inițiatorul.

În Mănăștur există în prezent 6 parkinguri (Primăverii 20, Primăverii 8, Mogoșoaia 9, Primăverii F.N., Negoiu, Mehedinți), însă chiar și așa străzile sunt sufocate de mașini (inclusiv trotuarele).

În Gheorgheni, unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Clujului, există doar parkingul Băișoara, situat într-o zonă din marginea cartierului.

În loc de parkinguri, Primăria marșează acum pe soluția demolării vechilor garaje și pe trasarea de parcări sub cerul liber în locul platformelor comuniste în care erau până acum parcate mai mult borcane cu murături și gunoaie decât autoturisme. Modernizarea Bulevardului Titulescu a mutat mașinile parcate de pe carosabil pe trotuar, acutizând problemele de parcare din zonă. Cum nici garajele nu se dărâmă într-un ritm foarte alert, clujenii cer acum o infrastructură civilizată prin intermediul bugetării participative. „Calitatea vieții”, așadar, nu există nici măcar în cele mai bine cotate cartiere ale municipiului.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 3 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 4 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 6 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 8 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE