Din oras

Un clujean a fost amendat de controlori pentru că nu avea bilet pentru o pungă

Un călător a fost amendat de către controlorii de bilete ai Companiei de Transport Public pentru că avea punga de cumpărături pe scaunul de la lângă el, în condițiile în care autobuzul era gol și nu avea nimeni nevoie de acel loc.

Potrivit noului Regulament privind normele de conduită în mijloacele de transport public local de persoane, bagajele persoanelor sunt admise numai dacă nu depăşesc volumul a două locuri, pentru acestea călătorul fiind obligat să deţină titlu de călătorie. Pentru bagajele cu volum mic, care se ţin în mână, nu se percepe taxă.

Cetățeanul în cauză a fost amendat pentru că avea punga pe scaun, dar și dacă bagajul este ținut pe podeaua autobuzului poate fi interepretat ca și cum ar ocupa un loc, astfel că bagajul necesită bilet.

Acest regulament îi afectează în special pe cei care călătoresc de la și înspre Gară sau Aeroport. Practic turiștii care ajung la Cluj-Napoca vor fi victime sigure ale controlorilor de bilete. Ei cu siguranță nu cunosc această prevedere din regulament. Clujul, cel mai prietenos oraș di Europa își întâmpină turiștii cu o amendă de 50 de lei, așa de bun-venit. 

Această prevedere din Regulament care afectează foarte multe persoane trebuie intens promovată, nu să devină un mod prin care controlorii să adune bani. 

Noul regulament nu a fost suficient promovat de către Primărie și de către Compania de Transport pentru ca toți clujenii să știe că nu mai au voie să urce cu bagaje voluminoase în mijloacele de transport în comun. Oare controlorii de bilete îi vor vâna și pe pensionarii care vin de la cumpărături cu trolere? Vor fi nevoiți pensionarii care au gratuitate să cumpere bilete pentru bagajele lor atunci când vin de la piață?

Practic Primăria și Compania de Transport au găsit noi modalități prin care să adune bani de la clujeni. Dincolo de situațiile când călătorii sunt amendați pentru că soluțiile inovative al primăriei, plata prin SMS sau POS-urile, nu funcționează, acum aceștia vor primi amendă și pentru bagaje. 

Citește și:

Clujeni furați în autobuze: bilet de oraș la preț aproape dublu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *