Din oras

Un cetățean străin a fost jefuit în centrul Clujului, în parcarea din Piața Unirii

Un cetățean străin a luat contact cu „ospitalitatea românească”. Acesta a rămas fără bani chiar în centrul Clujului, când încerca să își plătească parcarea în parkingul din Piața Unirii. 

Azi escrocii au fost mai deștepți decât mine, se pare. Mi-am parcat mașina în parcarea din Piața Unirii. Când m-am întors, m-am dus la cabină să plătesc biletul și scria „100 lei” am fost cam șocat, pentru doar 3 ore de parcare așa că am crezut că este o greșeală, dar ce aș fi putut să fac. Așa că am împins bancnota de 100 de lei, sperând că apoi aș fi putut cere un ramburs de la companie. Imediat ce am făcut asta bancnota a fost respinsă și un cuplu cu un copil s-a apropiat de mine din spate, a luat bancnota și mi-a propus să mă ajute. Am încercat să o refuz dar fără o mare cunoaștere a limbii române și din cauza presiunii lor nu am reușit să o recuperez, totul în timp ce femeia încerca să facă ca bancnota să fie acceptată de aparat. Știam că ceva nu e în regulă și mă tot uitam tot timpul la bancnotă pentru a evita ca ea să mi-o fure, rugându-i să mi-o dea înapoi, până când bărbatul m-a împins ușor din spate, m-am întors o fracțiune de secundă și bancnota a dispărut. Ea îmi tot spunea că a fost acceptată de aparat și că pot pleca. Le-am spus (am încercat) că este imposibil să fie acceptată, deoarece aparatul spunea „anulat”. După câteva discuții, mi-am luat telefonul și am sunat la 112 și au început să fugă.

Ipoteza mea este că au pus în interiorul aparatului biletul lor (100 de lei de parcare) și au așteptat să încerce cineva să plătească. Apoi m-au distras, împingându-mă din spate și au furat banii. Cred că au fost mai deștepți decât mine de data asta, dar poate cineva poate învăța din asta și să evite să cadă în fața acestei înșelătorii. Apăsați întotdeauna „Anulați” înainte de a introduce biletul.