In vizor

Un bărbat care s-a urcat drogat la volan a fost reținut de polițiștii clujeni

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În fapt, la data de 27 decembrie 2023, în jurul orei 20.30, echipajul de poliție l-a oprit pe acesta pentru verificări, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 150, în localitatea Frata.

Polițiștii l-au testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

Probatoriul administrat a condus la reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, urmând ca la expirarea perioadei să fie prezentat instanței în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.