Editorial

Eu tot sper că Sărmaș e contracandidat pe bune în fața lui Boc – prea i-am văzut pe ăștia de la PD-L al PNL Cluj făcând mânării politice

Când vine vorba despre Buda, Boc și compania de tractoriști ai Mafiei politice, impropriu numită PD-L al PNL Cluj, mă aștept la orice mânărie. Din 2000 încoace i-am văzut negociind de la mamele lor în sus, orice și șuntându-se de au ajuns să se bată, ca chiorii, prin sediul de pe Eroilor – cine să ajungă șparlamentar, cum să-l contracandidezi în fals pe adversar cu câte un adversar fictiv, cum să umpli Orașul cu mesaje otrăvite, să pară că vin de la alții, numai de la tine nu.

Așa că această candidatură a lui Sărmaș încă nu mă convinge, deși ia tonuri din ce în ce mai grotești. Acum, cică ”mâna lungă a răzbunării lui Boc l-a ajuns pe Sărmaș”, care a pierdut șefia Comisiei de IT din Camera Deputaților. Ar fi existat o ședință convocată, din scurt, în care s-a votat schimbarea lui Sărmaș din funcție. Aceasta a fost convocată de președintele interimar al Camerei Deputaților,  social-democratul Alfred Simonis. Iar colegii ”liberali” au votat majoritar schimbarea din funcție a bietului Sărmaș.

În politică e pe ce-am avut, ce-am pierdut și ce urmează să pierd.

Sărmaș a avut șefia Comisiei de IT din Camera Deputaților și a pierdut-o, fiind înlocuit cu papagalul lui Vasile ”Bleaga”, nimeniul acela în drum înfipt de două mandate pe lista PD-L al PNL Cluj. Sorin Moldovan parcă îl cheamă. Un ins cu activitate ZERO de două mandate în Șparlamentul României unde a ajuns numai că e propteaua vameșului Vasile Blaga.

Care a și ținut să-și transmită stupiditatea printr-un mesaj preluat de presa locală de chitanțier, mesaj despre bla-bla-bla, mulțumiri șamd, de zici că a luat Oscaru-ul imbecilității, nu o funcție fără nicio însemnătate majoră, decât niște parale în plus și niște măsline halite la masa celor care își bat joc de digitalizare și de piața de telekom în România. Ăia iau banii, prostoii se simt importanți.

Jocul pervers la ”ce-am avut și ce-am pierdut”, ”ce urmează să pierd”, este că Sărmaș n-a avut nimic, n-a pierdut nimic și dacă urmează să piardă ceva – până nu-l văd dat afară din PNL, nimic nu este iremediabil, odată cu câștigarea alegerilor. Sacii în căruță, ura și la gară!

Poate-i stinge Emil Boc lumina și în filiala locală lui Sărmaș. Și?

Păi nu i-am văzut noi pe tot felul de uslinoși de la PSD făcând ocolul partidelor în 5 zile și eșuând în partidul mamă? Nu l-am văzut chiar și pe Vasilică Dîncu reintrând în PSD pe ușa din dos?

Deocamdată, vorba amicului Szakats Istvan, ”pare a fi o înscenare a unei înscenări, după următorul scenariu:

  1. aripa PNL a Securității l-a înhățat pe Boc.
  2. aripa PSD a Securității l-a înhățat pe Sărmaș. Astfel,
  3. Boc și Sărmaș în fapt sunt în tabere diferite, dar
  4. Lupta internă între cele două facțiuni ale Securității trebuie ținută la secret. Și deci
  5. Se înscenează înscenarea dușmăniei.

Sau…, poate e o înscenare a înscenării unei înscenări, precum urmează …”

Permutări de ”ce-am avut și ce-am pierdut”, luate de ”ce voi pierde”…