In vizor

Un azil de bătrâni de lângă Gherla riscă să devină un focar de infecție cu coronavirus

Azilul de bătrâni „Rebeca” din Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj poate deveni un posibil focar de infecție Covid-19. Doi angajați din cadrul acestei instituții, o asistentă și o infirmieră, au fost deja confirmați cu noul coronavirus.

”Sunt 2 angajați depistați pozitiv la ieșirea din tura de 14 zile, la intrare au fost testați și erau negativi. E anchetă în curs, vor fi testati toți cei 56 de locatari ai azilului și personalul, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj”, potrivit someseanul.ro.

De asemenea se pare că unul dintre bătrânii aflați la acest azil ar fi decedat în cursul nopții. Acesta prezenta și alte afecțiuni însă acum moartea acestuia este suspectată de a fi cauzată de o infecție Covid-19.

Urmează, declanșarea, unei anchete epidemiologice.

Cele două angajate confirmate pozitiv, au intrat în tură în 24 aprilie, atunci fiind testate la începerea programului de lucru, rezultatul fiind negativ. Două săptămâni mai târziu, la finalizarea turei de lucru, li s-a făcut un nou test rapid, rezultatul fiind de această dată pozitiv. Acestea sunt deocamdată în izolare la domiciliu, așteptând și rezultatele testelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică.

Reprezentanții azilului nu au oferit până acum un punct de vedere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *