Eveniment

Un artist cu inima: face, din gunoi, case pentru oamenii strazii

Scris de 418

Un artist din California ofera oamenilor strazii adaposturi elegante, pe roti, pentru ca cei care au nevoie de ele sa nu doarma in frig si sa se simta putin mai in siguranta.

Artist si constructor, Gregory Kloehn din Oakland, California, este s-a apucat de construit case confortabile, pline de culoare, pentru persoanele care altfel ar dormi pe strada. Folosind materiale pe care le gaseste in pubelele de gunoi, Kloehn a construit deja  10 adaposturi mobile pana in prezent.

“Fiecare casa e realizata din obiecte gasite pe strada – paleti, usi, piese de frigider, vopsea etc. Singureele cheltuieli pe care le fac sunt pentru suruburi, cuie, lipici si benzina pentru a conduce prin oras, sa gasesc lucruri pe strada”, explică Kloehn pe pagina sa de Facebook.

 Construite cu o echipa de voluntari, casele sunt apoi donate celor care au nevoie, uneori, cu o sticla de sampanie inclusa.

Micro locuintele sunt de obicei realizate de paleti din lemn, iar unele sunt izolate cu saci gunoi.  Fiecare structura are spațiu suficient pentru a dormi, ferestre, rafturi, o ușă si facilitati de baza, cum ar fi un suport de oglinda si de pahar. O astfel de casuta are chiar si un spațiu pentru un catel si gratar de mici.

Rezultatele sunt uimitoare. Casele sunt pictate in culori vibrante, galben, roz, verde sau portocaliu iar chiar daca nu au prize sau apa curenta, casutele au roti, in caz ca proprietarul lor doreste sa se mute in alta parte a orasului.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 2 hours Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 4 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 4 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE