In vizor

Macingo a abandonat scoala si a fost exclus din box. Batausul este sub control judiciar, dar sta in cluburi si bea alcool

Baiatul sufletist” Alex Macingo a renuntat la scoala si a fost eliminat din box, la doua saptamani dupa ce s-a jucat “The Knock-Out Game”, in Cluj-Napoca, dupa ce petrecut o seara intr-un club din oras. Beat, Macingo a pus la pamant 4 clujeni, aplicandu-le o lovitura de pumn pe nepregatite, ca sa se distreze. Desi este sub control judiciar, Alex Macingo iese in cluburi, in continuare si consuma bauturi alcoolice.

Alexandru Macingo are 16 ani si inca e elev in clasa a X-a B, la Grupul Scolar “Alexandru Borza”, din Cluj-Napoca. Tanarul, “agresiv”, “chiulangiu”, “disperat” si “extrem de talentat”,  fost campion national la box, nu mai da pe la scoala.

“Nu l-am vazut de trei saptamani. Eu am tot incercat sa-l aduc pe calea cea buna, insa nu prea am cu cine. Mi-a promis ca vine pe la scoala si ca nu mai lipseste, insa nu s-a tinut de cuvant. De la vacanta de Pasti, nu a mai dat pe la scoala”, a aratat dirigintele lui, profesorul Constantin Caldare.

Inspirat dintr-un joc American, “The Knock-Out Game”, tanarul campion national la box a pus clujeni la pamant dintr-un pumn, ca sa se distreze. La inceputul lunii aprilie, chiar inainte de Campionatul National de Box pentru Juniori, pugilistul a batut 4 clujeni. Victimele au nevoie de aproape doua luni de ingrijiri medicale.

Supraveghere electronica si control judiciar pentru Macingo, in Palatca. In teorie

Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Cluj, tanarul sportiv se afla sub control judiciar.

“In cauza s-a dispus efectuarea cercetarilor sub control judiciar. Persoana aflata sub control judiciar are obligatia de a se prezenta la organul judiciar in functie de programul stabilit, sau ori de cate ori e chemata”, a spus purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Simona Virci.

Potrivit Codului de Procedura Penala, Macingo nu are voie sa-si schimbe domiciliul. De asemenea, tanarul boxer trebuie sa se prezinte la Politie alaturi de tatal sau. Procurorii care instrumenteaza dosarul, de pe langa Judecatoria Cluj, stabilesc si masurile complementare care se impun.

Eliminat din box sarbatoreste cu alcool in cluburi

Politistii au spus ca Macingo este supravegheat cu un sistem electronic si nu poate sa paraseasca localitatea natala, satul Palatca, din judetul Cluj, in teorie. In practica, Macingo fenteaza ce mai e de fentat: iese in cluburi si consuma bauturi alcoolice, dupa cum el insusi se lauda prin postarile pe o retea de socializare. 

Duminica, 4 mai, Macingo a fost in Club Ring si a consumat bauturi alcoolice, iar de 1 mai s-a intalnit, la un pahar de whiskey, cu tovarasii lui. 

Dupa ce cazul a facut valve in presa, Federatia Romana de Box l-a suspendat pe Macingo, pe o perioada nelimitata. Leonard Doroftei, presedintele Federatiei de box, i-a interzis sa intre in ring, chiar dupa ce s-a calificat la Campionatele Nationale de Box pentru Juniori, derulate la Cluj-Napoca.

Astazi, pedeaspa pentru “Mike Tyson” de Romania este aspra: Macingo a fost eliminat din box.

“Initial a fost suspendat, insa l-au eliminat definitic. Acum, el nu mai are dreptul sa vina la sala. Imi pare rau pentru el, insa noi am fost socati de ceea ce s-a intamplat. Pe boxeri asa ii invatam tot timpul: chiar daca le da cineva un pumn, ei sa raspunda cu “Multumesc” si sa plece mai departe. In niciun caz sa riposteze, darminte sa mai loveasca ei? Boxul e o arta si e pacat pentru baiatul asta”, a spus Iosif Hercz, fostul antrenor al lui Alex Macingo.

Cazul Macingo a generat reactii in online, dar, potrivit legii, nu se putea decide retinerea tanarului boxer. Potrivit specialistilor in Drept Penal, dispozitiile din noul Cod Penal sunt favorabile agresorilor, cu atat mai mult cu cat e vorba de minori. Din acest motiv, agresori periculosi umbla nestingheriti pe strada in toate orasele importante din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *