Din oras

UMF Cluj-Napoca: Rezidențiat fizic în condiții extraordinare. Concursul se va desfășura în 30 de săli în contextul Covid-19

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca anunță desfășurarea fizică a concursului de rezidențiat în zeci de clase distincte în condițiile evitării răspândirii infecției cu noul coronavirus. Astfel, potrivit instituției superioare de învățământ, rezidențiatul în regim fizic va fi organizat în condiții extraordinare în 30 de săli distincte. 

„Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va lua măsuri extraordinare astfel încât concursul naţional de rezidenţiat din 15 noiembrie să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară şi distanţare fizică pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidaţi şi organizatori. (…)

Pentru a se putea asigura distanţarea fizică necesară, de 2 metri, în timpul concursului, acesta se va desfăşura în peste 30 de săli, din mai multe locaţii din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF „Iuliu Haţieganu”, amfiteatre ale Universităţii Babeş-Bolyai, amfiteatre ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Sala Polivalentă BT Arena, Sala Sporturilor Horia Demian, sălile de conferinţe de la Grand Hotel Italia şi Grand Hotel Napoca.

Pentru siguranţa cadrelor didactice şi a candidaţilor, sălile de examen vor fi curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte.

Nu vor fi folosite aparatele de aer condiţionat, având în vedere riscul de posibilă diseminare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Aerisirea sălilor de concurs se va repeta la interval de o oră”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de UMF Cluj-Napoca.

Concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi în rezidenţiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătăţii, UMF „Iuliu Haţieganu” fiind centru de examinare, potrivit agerpres.ro

Examenul scris va începe duminică, 15 noiembrie, la ora 10:00, va avea durata de patru ore şi se va susţine în trei domenii: medicină, medicină dentară şi farmacie. Candidaţii vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

De asemenea, pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, UMF „Iuliu Haţieganu” a creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat, iar supraveghetorii vor avea la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: viatamedicala.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *