Sanatate

UMF Cluj-Napoca a produs o tonă de dezinfectant. Universitatea face apel către cei care pot dona alcool etilic

Peste o tonă de dezinfectant a fost produs până acum în laboratoarele Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca și distribuit către spitale. Pentru a putea ajuta comunitatea, conducerea unității de învățământ face apel către cei care pot dona alcool etilic, necesar în vederea realizării de dezinfectanți.

„UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca continuă lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Suntem în continuare pe baricade și până în acest moment, ne-am implicat cu toate forțele pentru sprijinirea spitalelor, a personalului medical și a persoanelor vulnerabile.A vem în continuare nevoie de ajutorul comunității clujene pentru prepararea de dezinfectanți și facem din nou un apel către cei care pot dona alcool etilic. Muncim cu dăruire, determinare și speranța că vom depăși aceste momente de grea încercare. Rămânem solidari și vom continua să investim toate resursele pe care le avem pentru a putea clădi împreună un viitor mai sigur!”, a afirmat Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj-Napoca.

UMF Cluj-Napoca s-a implicat în lupta cu coronavirus și prin efectuarea a peste 3500 de testări COVID-19, realizate de cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională și specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală.

Peste 100 de cadre didactice se află în linia întâi, în spitalele din Cluj-Napoca.

Centrul de Consiliere Psihologică din cadrul universității oferă suport personalului sanitar.

Studenții voluntari oferă sprijin bătrânilor și persoanelor vulnerabile atât prin acțiuni pe teren, cât și prin intermediul platformei Medici Pentru Tine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *