Editorial

SUPERCETĂȚENII

După cum foarte bine știți, în țara asta există două tipuri de cetățeni: ăia de rang superior și noi, plebea. Ei, „elitlele” mufate la funcții publice nu pot avea o viață ca săracii pe care îi păstoresc. Nu, ei trebuie să beneficieze de cele mai bune servicii ca să-și poată îndeplini misiunea de a distruge această țară. De aia se tratează în străinătate, când se îmbolnăvesc. Spitalele de stat sunt pentru milogii care mor acum în ele de coronavirus.

Elitele trebuie să beneficieze de imunități, de bani publici puși pe tavă și mai ales de derogări de la lege, că altfel nu-și pot face treaba. Trebuie să-i înțelegem și pe ei, lucrează sub o presiune imensă, e dificil să-ți bați joc de o țară, trebuie să ți se creeze cele mai bune condiții pentru a performa.

Ei, ca băieții ăștia să poată funcționa, ei nu se pot supune legii, ca orice neica nimeni, ca orice coate goale. Legea e doar pentru plebeii care îi votează, ei au alte treburi de făcut, gen să fie incompetenți în pandemie. De aia n-au probleme să încalce legea, că n-a fost scrisă pentru ei, super cetățenii.

Pentru supercetățeanul Florin-Nistor Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj, ordonanțele militare sunt facultative. Așa că, n-a avut grețuri să-și plimbe câinele pe un câmp, la depărtare de casă, și să posteze poze pe facebook. Ordonanțele Militare nu sunt pentru el, ci pentru fraierii care stau în case, de aia a și uitat că ar trebui să fie un exemplu moral. Oamenii ăștia o ard în sfere atât de înalte, încât sfidarea le e în sânge, așa că uită de legi și se laudă cu încălcarea lor. IPJ Timiș recunoaște că a încălcat legea, doar că nu-l poate amenda pe baza unor poze.

Ciudat, că alții au putut fi amendați doar pe baza unor poze sau clipuri. Cum este supercetățeanul Robert Negoiță, primarul sectorului 3, care a ieșit la o plimbare cu bicicleta printr-un parc închis, împreună cu iubita lui. A fost surprins, filmat și amendat, pe baza clipului. Vă dați seama, plimbarea cu bicicleta pe stare de urgență ține de îndatoririle de serviciu, supercetățeanul era la muncă, plimbarea aia a fost o stare de urgență sanitară și de aia trebuia făcută. 10 mii de lei amendă, și pentru el, și pentru iubită, ca să-i coboare puțin din turnul de fildeș.

Tot pe baza unui clip postat pe facebook a fost amendat și fostul senator Gigi Chiru, care i-a organizat soției o surpiză: o masă pe malul mării. Fiind un supercetățean, a considerat că i se permite asta, chiar dacă nu apare în ordonanțele militare. Pentru că, nu-i așa, nu poți băga iubirea între supercetățeni într-o ordonanță militară. A luat și ăsta 2.000 de lei amendă, ca să nu uite că e doar un om care s-a aflat vremelnic în Parlamentul României.

Alt supercetățean e Pasztor Șandor, Președintele Consiliului Județean Bihor. Ăsta e atât de meseriaș, încât a recunoscut pe facebook că a avut o atitudine nedemnă și a încălcat legea, dar ce să și facă, dacă are boala pescuitului. Omul a trecut pe lângă o gârlă și pur și simplu nu s-a putut abține și a dat cu undița, că doar degeaba ești supercetățean, dacă nu profiți. Să stea plebea în casă și să pescuiască în vană! Din fericire, a prins o amendă de 5.000 de lei.

Ei bine, totuși, că mai iau și amenzi, chiar dacă sunt supercetățeni, că altfel s-ar crede Dumnezei.

Nu că unii dintre ei nu se cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *