Editorial

ULTIMUL STINGE LUMINA

Scris de 1049

Ai prins comunismul și ești nostalgic? Potolește-ți entuziasmul, Uniunea Europeană ți-a pregătit o pană!

N-ai prins comunismul și vrei să-l trăiești? Stăpânește-ți hipsterismul, UE aprinde romantismul, stinge lumina și te pune să faci sex la lumina lumânării!

Ursula Von der Leyen a anunțat măsurile pe care Comisia Europeană vrea să le ia ca să nu murim de frig la iarnă.

„Ne confruntăm cu o situație ieșită din comun, nu doar pentru că Rusia este un furnizor pe care nu te poți baza, așa cum am văzut în ultimele zile, săptămâni, luni, ci și pentru că Rusia manipulează activ piața gazului.

Este o problemă de lichiditate, de aceea vom facilita sprijinul de stat către companiile din domeniul energiei, vom modifica cadrul temporar pentru a fi livrate rapid garanții de stat. Vom propune o țintă obligatorie pentru a reduce consumul de electricitate la ore de vârf”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Partea care ne interesează e aia cu ținta obligatorie pentru a reduce consumul de electricitate la ore de vârf.

Concret, Uniunea Europeană vrea să impună stingerea luminii în statele membre, ca să facem economie.

Trecând peste glumele cu comunismul de la început, să ne așteptăm să auzim fix asta de la organele de propagandă ale Rusiei: UE stinge lumina în Europa, ergo o readuce în comunism!

Și va funcționa la cei care au prins comunismul și au făcut copii și teme la lumina lămpii pe gaz.

Va funcționa, probabil, și la cei care n-au prins comunismul, dar au auzit povești despre cum se strângeau familiile în jurul lumânărilor.

Să ne pregătim, așadar, de sintagme de genul Uniunea Comunistă sau Ursula Von der Ceaușescu.

Dar să nu aprindem lumânarea până nu s-a stins lumina. E vorba despre o PROPUNERE, vedem dacă și cum va fi implementată în România. Dar chiar dacă e doar o propunere, mi se pare ciudat că a apărut. Adică, unde a dispărut tupeul doamnei Von der Leyen?

Noi suntem Uniunea Europeană, suntem puternici, suntem șmecheri, impunem sancțiuni Rusiei, ștergem pe jos cu Putin, nu depindem de gazul lui, avem soluții, vom trece cu bine peste iarnă! Iar acum vine Ursula și ne spune că nu suntem chiar atât de tari și s-ar putea să trebuiască să stingem lumina, ca să trecem iarna.

Păi cum e, doamna șefă de la Comisie? Ori suntem golani, ori nu mai suntem! Adică, impunem sancțiuni Rusiei, ne decuplăm de la gazul lor, dar nu avem soluții și ajungem să le spunem cetățenilor că trebie să-și sacrifice confortul?

Apropo de asta, și cetățenii au făcut exces de confort! Becurile aprinse în toată casa, căldură în exces în case pe timpul iernii, aer condiționat la greu pe timpul verii, n-a contat, doar este energie fără număr! Cumva trebuia să se termine și risipa asta și să revenim la cumpătare. Poate că merităm să ni se taie curentul, ca să reînvățăm ce înseamnă cumpătarea.

Pe de altă parte, nu e toată Europa de partea Ucrainei? Păi, dacă îi susținem, să suportăm și sacrificiile! Din solidaritate cu Ucraina, am tăiat legăturile cu Rusia, dar asta înseamnă că poate vom sta puțin pe întuneric. Ori suntem solidari, ori nu mai suntem!

Între timp, Putin își bate conducta de Ursula. Un clip foarte bine făcut, atribuit companiei Gazprom, circulă pe social media și are menirea de a băga perspectiva frigului în oasele europenilor.

 

Ultimul stinge lumina. Întrebarea e: cine va fi ultimul?ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 4 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 5 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 7 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 7 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 8 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 8 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 9 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 19 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 22 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE