Editorial

ULTIMUL STINGE LUMINA

Scris de 654

Ai prins comunismul și ești nostalgic? Potolește-ți entuziasmul, Uniunea Europeană ți-a pregătit o pană!

N-ai prins comunismul și vrei să-l trăiești? Stăpânește-ți hipsterismul, UE aprinde romantismul, stinge lumina și te pune să faci sex la lumina lumânării!

Ursula Von der Leyen a anunțat măsurile pe care Comisia Europeană vrea să le ia ca să nu murim de frig la iarnă.

„Ne confruntăm cu o situație ieșită din comun, nu doar pentru că Rusia este un furnizor pe care nu te poți baza, așa cum am văzut în ultimele zile, săptămâni, luni, ci și pentru că Rusia manipulează activ piața gazului.

Este o problemă de lichiditate, de aceea vom facilita sprijinul de stat către companiile din domeniul energiei, vom modifica cadrul temporar pentru a fi livrate rapid garanții de stat. Vom propune o țintă obligatorie pentru a reduce consumul de electricitate la ore de vârf”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Partea care ne interesează e aia cu ținta obligatorie pentru a reduce consumul de electricitate la ore de vârf.

Concret, Uniunea Europeană vrea să impună stingerea luminii în statele membre, ca să facem economie.

Trecând peste glumele cu comunismul de la început, să ne așteptăm să auzim fix asta de la organele de propagandă ale Rusiei: UE stinge lumina în Europa, ergo o readuce în comunism!

Și va funcționa la cei care au prins comunismul și au făcut copii și teme la lumina lămpii pe gaz.

Va funcționa, probabil, și la cei care n-au prins comunismul, dar au auzit povești despre cum se strângeau familiile în jurul lumânărilor.

Să ne pregătim, așadar, de sintagme de genul Uniunea Comunistă sau Ursula Von der Ceaușescu.

Dar să nu aprindem lumânarea până nu s-a stins lumina. E vorba despre o PROPUNERE, vedem dacă și cum va fi implementată în România. Dar chiar dacă e doar o propunere, mi se pare ciudat că a apărut. Adică, unde a dispărut tupeul doamnei Von der Leyen?

Noi suntem Uniunea Europeană, suntem puternici, suntem șmecheri, impunem sancțiuni Rusiei, ștergem pe jos cu Putin, nu depindem de gazul lui, avem soluții, vom trece cu bine peste iarnă! Iar acum vine Ursula și ne spune că nu suntem chiar atât de tari și s-ar putea să trebuiască să stingem lumina, ca să trecem iarna.

Păi cum e, doamna șefă de la Comisie? Ori suntem golani, ori nu mai suntem! Adică, impunem sancțiuni Rusiei, ne decuplăm de la gazul lor, dar nu avem soluții și ajungem să le spunem cetățenilor că trebie să-și sacrifice confortul?

Apropo de asta, și cetățenii au făcut exces de confort! Becurile aprinse în toată casa, căldură în exces în case pe timpul iernii, aer condiționat la greu pe timpul verii, n-a contat, doar este energie fără număr! Cumva trebuia să se termine și risipa asta și să revenim la cumpătare. Poate că merităm să ni se taie curentul, ca să reînvățăm ce înseamnă cumpătarea.

Pe de altă parte, nu e toată Europa de partea Ucrainei? Păi, dacă îi susținem, să suportăm și sacrificiile! Din solidaritate cu Ucraina, am tăiat legăturile cu Rusia, dar asta înseamnă că poate vom sta puțin pe întuneric. Ori suntem solidari, ori nu mai suntem!

Între timp, Putin își bate conducta de Ursula. Un clip foarte bine făcut, atribuit companiei Gazprom, circulă pe social media și are menirea de a băga perspectiva frigului în oasele europenilor.

 

Ultimul stinge lumina. Întrebarea e: cine va fi ultimul?ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 14 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 14 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 14 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 14 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 16 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 18 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 19 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 20 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 20 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 21 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 21 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE