Din oras

Ultimii dinozauri din Transilvania se află la Cluj

Vremea mohorâtă și schimbătoare reprezintă o adevărată provocare pentru familiile care doresc să petreacă timp de calitate împreună. Ieșirile în natură sunt riscante, în lipsa unui echipament adecvat, anti-ploaie. O idee de petrecere a timpului liber ar fi o călătorie în timp. Cu 65 de milioane de ani în urmă, mai precis. Atunci când încă trăiau ultimii dinozauri.

După un tur prin mai multe orașe din țară, expoziția “Ultimii dinozauri din Transilvania” revine la Cluj, mai precis în Apahida, la Exploratoriu-Muzeul Copiilor. Expoziția prezintă vizitatorilor patru replici în mărime naturală ale unor dinozauri carnivori şi ierbivori care au vieţuit în urmă cu 65 de milioane de ani pe teritoriul Transilvaniei.

Vizitatorii de toate vârstele vor putea admira reconstituiri ale unor dinozauri din speciile Ornithocheirus, Elopteryx, Struthiosaurus trasilvanicus şi Magyarosaurus dacus. În plus, cei mici au la dispozitie diverse activități distractive și educative. Pot observa un cameleon și un Geko cât se poate de adevărați și vii, pot observa ca niște veritabili cercetători rămășițe ale dinozaurilor și pot fi chiar ei mici pui de dinozaur.

În spiritul activității de la Exploratoriu, unde părinții și copiii sunt încurajați să petreacă timp împreună în familie, organizatorii au stabilit un tarif modic pentru familiile care aleg să viziteze expoziția în timpul șederii la locul de joacă. Astfel, vizitatorii Exploratoriului vor achita suplimentar doar 5 lei/persoană pentru a vizita expoziția. Pentru vizitatorii care aleg să viziteze doar expoziția, fără a accesa și locul de joacă, tariful este 10 lei/persoană. Grupurile organizate de la grădinițe și școli vor beneficia de tarife speciale și vor putea vizita expoziția și în afara orelor de program comunicate, cu programare în prelabil. Expoziția va fi deschisă până la finalul lunii octombrie.

Exploratoriu-Muzeul Copiilor este localizat pe DN1C la km 16, înte Apahida și Jucu, în continuarea centurii Apahida-Vâlcele, chiar înainte de intrarea în Câmpenești. Este un loc de joacă cu un spațiu foarte generos, dedicat copiilor cu vârste între 1 an-10 ani și familiilor lor. Aici vizitatorii pot învăța într-un mod interactiv despre fenomene științifice, se pot distra jucând împreună jocuri educative și amuzante, jocuri de rol, jocuri de îndemânare. 

Locul de joacă beneficiază de parcare proprie, iar cei care doresc să folosească mijloace de transport în comun pot lua autobuzul M41 din zona stației OMV de la sensul giratoriu din cartierul Mărăști, sau cursa pentru persoane pe direcția Cluj-Gherla. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *