In vizor

Uite autobuzul electric, nu e autobuzul electric. Cristian Matei s-a răzgândit și Turda nu mai e „singurul oraș din România” cu transport în comun integral electric

Context: Site-urile de „știri” au fost împânzite, în ultimele zile, cu următoarea informație: „Turda este primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric”. 

„Turda este primul oraș din România care dispune de transport în comun exclusiv electric după ce am introdus, luni, în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, astfel că putem oferi cetățenilor servicii de transport civilizate și nepoluante. De asemenea, am înființat o nouă companie de transport public, Transport Urban Public (TUP) Turda care este subordonată direct Consiliului Local. Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de e-ticketing”, declara primarul Cristi Matei în urmă cu câteva zile.

Desigur, locuitorii din Turda au râs cu gura până la urechi la auzul veștii. Majoritatea au declarat că investiția e inutilă, în condițiile în care drumurile din oraș sunt groaznice și astfel autobuzele se vor strica. 

Astăzi, 20 decembrie, Cristi Matei s-a răzgândit, conform infoaries.ro.  Matei și experții din jurul său au „descoperit” că transportul public nu are suficiente autobuze, pe lângă faptul că nu există chioșcuri de bilete și afișaj electronic în stații. Asta, în contextul în care Turda a câștigat un premiu onorific pentru cel mai „vizionar” plan de Mobilitate Urbană Durabilă din Europa, conform sursei citate. În aceste condiții, Matei a ordonat cumpărarea a încă șase autobuze… euro 6, tip burduf, pe motorină.

O decizie care a îngropat faima Turzii, drept cel mai cel oraș din România, la capitolul transport în comun. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *