De cartier

Parc de 4 milioane euro în Zorilor. Unde va fi amenajat și ce dotări va avea

Un parc de 1,2 hectare va fi amenajat în cartierul Zorilor, o zonă deficitară din punct de vedere al zonelor verzi din oraș. Investiția este de aproape 19 milioane lei (4 milioane euro) și va fi realizată cu bani din bugetul local. Conform studiului de fezabilitate, municipalitatea a avut de ales între două variante, dar a optat pentru soluția mai scumpă.

În ședința extraordinară de Consiliu Local de marți, 24 decembrie va fi discutată hotărârea referitoare la aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico economici pentru amenajarea unui parc pe strada Observatorului f.n. Potrivit documentului, spațiile verzi de tip parcuri lipsesc în această zonă.

„Cu toate că în municipiul Cluj-Napoca și în cartierul Zorilor în particular, Primăria și Consiliul Local au făcut eforturi considerabile în direcția creșterii numărului de spații verzi amenajate, infrastructura verde nu satisface încă pe deplin nevoile populației. Spațiile verzi de tip parcuri, scuaruri sau grădini lipsesc mai ales în partea de sud a cartierului. În acest sens, aparea necesitatea demarării unui nou proiect de zonă verde, care se dorește a fi atât un parc de relaxare și agrement pentru populația de toate vârstele, cât și să ofere o serie de facilități sportive și de joacă de ultimă generație”, se arată în hotărâre.

Terenul studiat nu prezintă construcții și este ocupat de vegetație spontană și câțiva arbori maturi. În privința dotărilor, acestea lipsesc cu excepția unui loc de joacă amenajat sumar pe o suprafață restrânsă la extrema nord estică a amplasamentului studiat în apropierea stației de distribuire carburanți.

Au fost luate în calcul două variante de amenajare a zonei, una mai ieftină și mai simplă și a doua mai complexă și mai costisitoare. Primăria a optat pentru varianta a doua care presupune următoarele: achiziționarea de mobilier urban, amplasarea unui grup sanitar cu funcție de autocurățare și asigurarea iluminatului artificial, cu funcțiuni de recreere și activități diversificate – zonă de odihnă, spații de joacă, zonă cu fântâni pavimentale, loc pentru șah, aparate de fitness.

Se vor crea patru căi de acces: trei din strada Observatorului pe latura nordică și unul dinspre magazinul Profi. Vor fi realizare alei pietonale, parcare pentru biciclete, vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali, vor fi montate camere de supraveghere.

Valoarea totală a investiției este de aproape 18,8 milioane lei. Finanțarea va fi realizată din fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a investiției este de 9 luni calendaristice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *