Din oras

Uioreanu, suspendat din functie in cazul in care va fi arestat preventiv

Presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, retinut de procurorii DNA ieri, pentru 24 de ore va fi suspendat din functie, in cazul in care judecatorii vor decide in sedinta care se afla in curs arestarea preventiva a acestuia.

“Daca se va intampla sa fie arestat preventiv va fi suspendat din functie. In termen de 48 de ore prefectul emite, potrivit legii, ordinul de suspendare. Apoi consilierii judeteni voteaza dintre cei doi vicepresedinti un presedinte interimar”, a explicat pentru Ziar de Cluj Alin Iuga, seful serviciului Relatii Publice al CJ Cluj.

Reamintim ca presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a fost retinut aseara de procurorii DNA, alaturi de doi oameni de afaceri. Uioreanu este cercetat pentru 2 infractiuni de luare de mita in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani. In aceste momente are loc sedinta la Curtea de Apel, unde judecatorii vor decide daca presedintele CJ si cei doi oameni de afaceri vor fi, sau nu, arestati preventiv pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *