In vizor

Peninsula 2014, asaltata cu bani, dar anulata din cauza incompetentei organizatorilor

1.800.000 de lei. Atat a primit finantare, de la autoritatile municipale si judetene din Mures, Festivalul Peninsula in anul 2014. Adica 400.000 de euro, fara a pune in calcul sponsorii, bani care n-au fost de ajuns pentru a organiza festivalul cu o traditie de zece ani in Targu-Mures. Organizatorii au pus lacat pe site si pe pagina de Facebook si au anuntat scurt: festivalul Peninsula nu va mai avea loc 2014, „din lipsa fondurilor suficiente”.

De la Consiliul Local Targu-Mures, Festivalul Peninsula a primit, anul acesta, 900.000 de lei. Adica 200.000 de euro, bani pe care niciun festival nu i-a vazut vreodata de la forul local din Cluj.

Prin comparatie, editia de la Cluj de anul trecut a primit 150.000 de lei, adica 33.000 de euro.

“Acesti bani vor ramane in buget. Pana in prezent, pe la noi nu a trecut nicio adresa oficiala din care sa reiasa ca Peninsula nu se mai tine. Si eu am aflat din presa informatia si nu stiu care sunt motivele anularii. Noi am avut o relatie foarte buna si onesta cu organizatorii, pana la editia de acum doi ani (n.r. cu echipa condusa de Laszlo Bodor, cel care va organiza la Cluj Le Grand Picnic), si totul a iesit foarte bine”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Aurel Trif, purtatorul de cuvant al Primariei Targu-Mures. 

De la Consiliul Judetean Mures, Peninsula a mai primit inca 900.000 de lei, adica alti 200.000 de euro. 

Ieri, organizatorii anuntau pe site-ul festivalului ca Peninsula 2014 nu se mai tine. Dupa o traditie de 11 ani, cel mai mare festival din Transilvania isi inchide portile, fara sa ofere vreo explicatie. Motivele invocate de organizatori sunt, in conditiile in care au primit deja 400.000 de euro de la autoritatile locale si judetene, cel putin nejustificate: lipsa fondurilor suficiente pentru organizarea in conditii optime a unui festival de nivel international, asa cum organizatorii din acest an isi propusesera pentru 2014”

Sursele Ziar de Cluj spun, insa, ca noii organizatori ai Peninsulei nu au fost in stare sa puna in picioare festivalul. Asta in conditiile in care intreaga echipa din organizarea celui mai mare festival de muzica din Ardeal a ramas la Cluj, iar targmuresenii au fost nevoiti sa incropeasca o alta care sa organizeze fesivalul de la Mures. Chiar daca proprietarii brandului au dus “Peninsula” inapoi acasa la Targu-Mures, nucleul echipei de organizare a ramas in orasul de pe Somes, unde va organiza un alt festival, Le Grand Picnic. Sursele citate sustin ca acesta este adevaratul motiv pentru care Peninsula nu va avea loc in 2014, nu lipsa banilor sau „deficitul de imagine mostenit anul trecut la Cluj„. 

Organizatorii Festivalului Peninsula de la Targu-Mures nu au putut fi contactati.

sursa foto: iconcert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *