In vizor

UBB isi refatadizeaza cladirea cu firma care a luat bani de la primarie pe nimic

Timp de trei luni, cladirea de pe strada Kogalniceanu a Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) se afla in santier, pentru ca se lucreaza la intretinerea si reabilitare ale fatadei. Lucrarile vor costa universitatea 157.621 de lei, fara TVA si sunt realizare de SC Canion Impex, una din favoritele la reparatii pe banii statului din Cluj-Napoca si care a primit bani de la municipalitate pentru lucrari inexistente. 

Potrivit oficialilor UBB, termenul de executie este de trei luni. 

“Lucrarile se refera la inlocuire de jgheaburi si burlane – reparatii la ancadramentele de piatra si profilele de ipsos – reparatii la invelitoare
in zonele in care sunt infiltratii”, se arata in raspunsul catre Ziar de Cluj semnat de Paul Farcas, purtatorul de cuvant al institutiei. 

Bugetul proiectului este de 157.621 de lei, fara TVA. Reprezentantul UBB a mai precizat ca lucrarile nu afecteaza activitatile din cladirea centrala a institutiei si ca nu se vor lua masuri speciale impotriva porumbeilor. 

Executantul lucrarilor este  SC Canion Impex SRL, care a primit contractul prin atribuire directa, ca urmare a postarii anuntului pe site-ul institutiei. Se mai anuntase o oferta in acest sens, apartinand firmei SC Ahra SRL. 

Firma castigatoare are sediul pe strada Plevnei in Cluj-Napoca, are ca obiect de lucru “lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale” si este administrata de Vincze Attila Adrian, Kiss Gellert si Kiss Mihaly. In 2012, avea 37 de angajati si o cifra de afaceri de 2,7 milioane de lei. 

Numele firmei este mentionat in raportul Curtii de Conturi din 2012 care a scos la iveala faptul ca a incasat bani de la Primaria Municipiului Cluj-Napoca pentru lucrari pe care de fapt nu le-a efectuat. Sumele au fost ulterior returnate, ca urmare a masurilor impuse de Curtea de Conturi. Este vorba de Contractul de executie de lucrari nr. 245037/30.08.2011 in care este prevazuta “vizarea de catre dirigintele de santier, acceptarea, plata si decontarea efectivă de catre primarie, in a unor situatii de plata intocmite de S.C. Canion Impex SRL Cluj – Napoca pe luna mai 2012, majorate nelegal cu suma totala de 8.909,40 lei, reprezentand lucrari neexecutate si bunuri nelivrate, in cadrul contractului. Valoarea estimativa a operatiunilor care constituie abateri este de 8.909,40 lei, reprezentand materiale si manopera aferenta, care nu au fost regasite in teren cu ocazia inspectiei efectuate, la care se adauga o dobanda de 471,94 de lei.

In 2011, firma se afla in topul favoritilor pentru reabilitarea gradinitelor din stat din Cluj. Oferta depusa pentru lucrarile de extindere a lucrarilor la gradinita Licurici de pe strada Arinilor a fost de  1.140.347  lei. Numai in 2003 SC Canion Impex SRL a primit de la primaria clujeana 13,4 miliarde de lei vechi. 

In 2013, firma a mai primit si contractul de fatadizare a Liceului Teoretic “Avram Iancu”. Contractul a inclus si lucrari de reparatii, executate de SC Servinstal SRL, iar suma totala atribuita a fost de 604.204 lei.  

Tot in cursul anului trecut, SC Canion Impex SRL a semnat alaturi de Rombianca Prestcom, Servinstal Import Export, Novas Construct Consulting si Constructii SRL contractul cu primaria pentru reparatiile traditionale de vara la scolile si gradinitele din oras. Astfel, municipalitatea a estimat contractul la 11,2 milioane de lei, dar, in urma licitatiei, valoarea s-a redus la jumatate – contractul fiind incheiat in la finalul lunii iunie la valoarea de 6,1 milioane de lei. 

 

Foto: news.ubbcluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *