Politica

Parlamentarii PNL de Cluj saluta ruptura USL

Chiar daca de astazi intra in opozitie, parlamentarii PNL ai Clujului nu sunt afectati de ruptura Uniunii Social Liberale. De fapt, alesii spun ca de astazi o sa aiba mai multa libertate sa propuna proiecte le lege si sa-si faca treaba pentru care au fost trimisi la Bucuresti.   

Steluta Cataniciu, deputat PNL, spune ca datorita majoritatii de 70% a USL, Parlamentul a functionat, pana acum, pe sistem de avarie. Abia de astazi, parlamentarii vor avea deplina libertate de miscare, sustine ea.

“Cred ca va fi respectat principiul separarii puterilor in stat. Pana acum, datorita majoritatii de 70%, nu s-a legiferat mai nimic fara ajutorul Guvernului. Parlamentul a functionat in sistem de avarie; au fost doua variante – ori cu aviz de la Guvern, ori deloc. S-a legiferat mai mult prin ordonante de urgenta, iar proiectele de lege care nu au avut aviz de la Guvern nu au trecut. Pe scurt, s-a incalcat principiul separarii puterilor in stat”, a declarat deputatul pentru Ziar de Cluj.

Cataniciu sustine ca a crezut in proiectul politic numit USL. Din punctul ei de vedere, USL nu a fost o alianta electorala, ci un proiect politic ce a avut ca deziderat fruntas principiul de a face dreptate.

“Acum se dovedeste ca doar liberalii au crezut in el”, mai spune Cataniciu.  

De aceeasi parere este si deputatul Elena Uioreanu. La randul ei, reprezentanta motilor in Camera Deputatilor sustine ca pana acum nu a putut avea nicio initiativa legislative tocmai din cauza aliantei dintre PNL si PSD.

“A fost un moment de criza politica, care, sper eu, s-a incheiat prin decizia noastra de ieri si sper ca cu acest moment sa trecem mai departe si fiecare sa-si faca rolul pentru care a fost mandatat.  Rolul meu este, in primul rand, sa contribui la imbunatatirea partii legislative si chiar de a promova legi noi. Sper sa imi fie mai usor; pana acum nu am facut decat sa aprobam ordonantele guvernului si toate initiativele erau amanate. Poate ca e un moment bun sa fie promovate initiativele parlamentarilor”, a declarat deputatul.

Elena Uioreanu are doua initiative legislative pe care vrea sa le propuna saptamana aceasta, amandoua legate de Salvamont. Prima se refera la dreptul serviciului de a folosi lumina albastra a girofarului in caz de urgent, iar al doilea la includerea Salvamont pe linia de urgent 112.

Mai multa libertate, dar mai putine sanse

Deputatul PNL Radu Zlati e de acord cu omoloagele sale, dar sustine ca libertatea de a propune proiecte legislative vine cu un pret. 

„Da, e adevarat, pana acum, pentru ca faceam parte din USL, trebuia sa tinem cont de avizele – majoritatea negative – venite din partea Guvernului. Acum, vom avea mai multa libertate de miscare, dar vor scadea si sansele ca proiectele noastre sa primeasca votul de aprobare in plen”, spune Zlati. 

Senatorul PNL  Marius Nicoara nu pare surprins de miscarile de pe scena politica si spune ca opozitia nu il sperie.

“Daca se face alt guvern, intram in opozitie. Am mai trait o perioada de opozitie ca parlamentar, asa ca sunt obisnuit. Din punctul meu de vedere, nu PSD ne-a luat pe noi la guvernare, nu au intrat ei primii si ne-au luat pe langa ei. Am intrat impreuna si e ca intr-o familie. Daca pleaca oricare dintre membrii unei familii, acea familie se destrama”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.  

sursa foto: someseanul.ro, ziarulfaclia.ro, gazetadecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *