Din oras

UBB a pecetluit plagiatul lui Rosca printr-un parteneriat cu Societatea Romana de Radiodifuziune

Comitetul director al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) a aprobat in 19 mai incheierea unui acord de parteneriat pentru 12 luni cu UBB Radio Online.

“Este vorba despre o viitoare colaborare intre Radio Romania International (RRI) din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune si UBB Radio ONLINE. In prezent, acordul la care va referiti se afla in stadiu de draft, nu este inca in vigoare, urmand sa fie efectuate demersurile necesare pentru incheierea acestuia. Viitorul acord se refera la retransmiterea in regim gratuit a unor rubrici de radio produse de Radio Romania lnternational în cadrul programului UBB Radio Online si la colaborare pentru realizarea unor productii radio în comun”, a aratat Paul Farcas, purtatorul de cuvant al UBB Cluj.

Interesant este ca aceeasi universitate a neglijat luarea unor masuri in ceea ce priveste cazul de plagiat al directorul Radio Cluj, Bogdan Rosca.

Bogdan Rosca a plagiat, prin preluarea aproape integral, lucrarea de licenta de-a unui coleg de la Radio Cluj, Mihai Miclaus. Reprezentantii UBB au aratat ca Ioan Aurel Pop nu va solicita instantei anularea diplomei de licenta a lui Bogdan Rosca, desi are dreptul s-o faca.

“Plagierea unei lucrari de diploma, in anii 1997-1998, nu era prevazuta de acte normative in vigoare la acel moment si, in consecinta, plagiatul intre studenti nu era sanctionat ca atare. Aceste notiuni au aparut mult mai tarziu, fiind preluate normativ abia in Legea nr. 1/2011, care, fiind o lege civila, nu dispune decat pentru viitor. Diploma are caracterul unui act administrativ si, prin urmare, odata ce a produs efecte in circuitul civil nu mai poate fi anulata/revocata de catre emitent; anularea actelor administrative care au produs efecte poate fi dispusa doar de catre instantele judecatoresti competente, in termenele si in conditiile legii. Pentru ca anularea unui act administrativ sa poata fi dispusa de o instanta competenta, la cererea autoritatii emitente, in conformitate cu art. 1 alin. (6) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, este obligatoriu ca actiunea sa fie introdusa in termen de un an de la data emiterii actului. O solicitare introdusa dupa 15 ani de la expirarea acestui termen imperativ de prescriptie va fi respinsa la primul termen de judecata, cu implicatii negative pentru institutia publica de invatamant superior, greu de anticipat ca intindere, dar certe ca existenta”, au explicat oficialii UBB.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *