Sport

„U” Cluj nu a scăpat de probleme. Marieta Anastasescu refuză să cedeze amiabil jucătorii către noua societate: „Are exemplul lui Florian Walter”

Universitatea Cluj are probleme în a se desprinde total de trecut. Dacă administratorul judiciar al societăţii care a reprezentat echipa de fotbal până săptămâna trecută, Marieta Anastasescu, a cedat marca pe cale amiabilă, lucrurile devin mai complicate atunci când vine vorba de jucători.

Aceştia, majoritatea juniori, nu pot fi transferaţi gratuit pe noua societate care a preluat destinele lui „U”, păţania lui Florian Walter, care a ajuns în atenţia DIICOT după ce a dus 15 jucători de la formaţia clujeană la Petrolul Ploieşti în 2012, fiind un exemplu negativ de care Anastasescu vrea să se ferească.

„Doamna Marieta a spus că nu poate să facă transferul copiilor pe cale amiabilă, a zis că e legată de mâini, că nu-i dă voie legea şi că nu vrea să intre la închisoare. Deocamdată, ’U’ Cluj nu are niciun jucător sub contract. S-a discutat cu doamna Marieta despre acest lucru, dar dânsa a spus că nu vrea să cedeze jucătorii pe cale amiabilă şi a dat exemplul lui Florian Walter, care acum e judecat pentru că a transferat acei jucători la Petrolul pe cotă zero. Cel mai probabil, se va încerca împrumutul jucătorilor, însă trebuie să se facă totul cât mai rapid, pentru că trebuie să vedem daca putem să ne înscriem o echipă şi în Liga Elitelor. Trebuie să se aleagă varianta cea mai rapidă, să se discute cu doamna şi să vedem ce se poate face”, ne-a declarat o persoană implicată în noul proiect al lui „U” Cluj.

Lucrurile sunt complicate şi când vine vorba despre posibilitatea ca Universitatea să aibă o echipă în Liga Elitelor, mai ales că prima etapă ar trebui să se desfăşoare, potrivit programării iniţiale, chiar la finalul săptămânii viitoare. Un Comitet Executiv al FRF, în care s-ar fi discutat şi varianta ca echipele transferate pe o altă societate în această vară să se înscrie în Liga Elitelor, trebuia să aibă loc astăzi, însă acesta a fost anulat. Contactat de CJSport.ro, antrenorul Călin Sălăgean, cel care s-a ocupat în ultimele săptămâni de pregătirea juniorilor Universităţii, a spus că s-a trimis o cerere pentru păstrarea lotului din Liga Elitelor, mingea fiind acum în terenul FRF.

„Ce ştiu e că s-a făcut chiar astăzi acea cerere la Federaţie de a ne păstra locul în Liga Elitelor pe noua societate. O decizie în acest sens ar trebui luată de Comitetul Executiv, care ar trebui să adopte regula potrivit căreia centrele de copii şi juniori să nu fie afectate dacă vechile cluburi ar intra în faliment. Acum, să vedem şi la Liga Elitelor cum e, în funcţie de ce jucători vor rămâne la echipa din Liga a IV-a. Timpul e scurt şi trebuie să se ia rapid o decizie. Dacă s-a amânat şi Comitetul Executiv nu ştiu ce se va întâmpla, vom vedea. Astăzi ştiam că trebuia să se ia o decizie legată de participarea noastră în Liga Elitelor”, a spus antrenorul de la „U”.

Formaţia clujeană a intrat într-o nouă eră săptămâna trecută, marca şi palmaresul Universităţii fiind transferate unei noi societăţii, care va fi susţinută de către primăria clujeană. În 2012, însă, patronul de atunci al Universităţii, Florian Walter, a transferat cu titlu gratuit 15 jucători la Petrolul Ploieşti, procurorii DIICOT intrând pe fir şi începând o urmărire penală “in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Tocmai din această cauză, Marieta Anastasescu refuză acum să cedeze pe cale amiabilă noii societăţi jucătorii aflaţi sub contract cu vechea societate pe care a funcţionat “U” Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *