Editorial

U Cluj + CFR Cluj = Niciodată. Alin Tișe visează visul erotic al lui Ucu Rus și își semnează singur ieșirea din Istoria Clujului

Scris de 4588

În această după amiază de luni, zi în care nici iarba nu crește, ce s-a gândit Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj la ora 15 si zece, ca si cum toate drumurile județului ar fi fost deja asfaltate, Spitalul Regional ar fi fost gata, Spitalul de Copii ar fi fost deja inaugurat, “cacum” județul era deja împânzit cu milioane de turiști? Să ne adreseze un mesaj, nouă, proștilor din comunitatea clujeană.

În acest sens, pe mailurile redacțiilor clujene, Alin Tișe a trimis nu se știe ce. Comunicat nu părea să fie, scrisoare deschisă nu părea să fie. Haideți să le numim mai degrabă niște gânduri. Proaste gânduri!

Vă spuneam în trecutul recent că Alin Tișe ne asasinează pe noi, ziariștii, cu mailuri inutile, plictisitoare despre activitatea dumnealui, de altfel, foarte slabă. Efectiv, nimeni din presa locală nu a publicat măcar 1% din aceste e-mailuri în ultimii doi ani, dar, totuși, Alin Tișe insistă să neinformeze”.

Bălăria de astăzi ar fi găsit același culcuș în Recycle Bin ca și precedentele dacă nu ar fi fost vorba despre U Cluj și CFR, despre niște întrebări, crede Tișe, justificate cu privire la uniunea CFR Cluj  și U Cluj, dacă nu ar fi fost vorba de timing-ul FOARTE prost în care Tișe adresează aceste întrebări.

E dreptul domnului Tișe să își exprime orice punct de vedere, dar sunt convins că nu suntem obligați să stăm drepți și să îi citim elucubrațiile, nici să ne indice el, dumnealui, când e momentul unei discuții pe această temă, fiindcă asta face Alin Tișe în acest mesaj: ne spune el că a sosit momentul să abordăm matur și responsabil “susținerea sportului în general și a fotbalului în special”. Această afirmație este de o ipocrizie îngrețoșătoare (și e cea mai dură apreciere pe care vreau să fac, sunt în stare de mai mult decât atât, dar nu mai vreau să duc nivelul discuției acolo unde l-am dus cu Tișe în urmă cu câțiva ani).

Domnul președinte de Consiliu Județean ar fi primit astăzi sprijinul meu vis a vis de acest îndemn de susținere a sportului dacă în istoria deciziilor sale recente ar fi figurat câteva exemple clare, solide, care să îi poarte semnătura. Dar domnul Tișe este un dușman al sportului clujean.

Recent, cu un tupeu de baron, caracteristic PDL-iștilor, a interzis echipei Someș Dej, aflată în Liga III și susținută din bani privați, să vină să joace pe Cluj Arena, ca și cum stadionul ăsta ar fi fost proprietatea sa imobiliară. De fapt, așa pare că e fiindcă nicio echipă clujeană, în afară de U Cluj, nu are acces acolo, iar când privați precum UNTOLD vor să întoarcă Cluj Arena cu curul în sus li se permite într-o secundă.

Nu vă e rușine, domnule Tișe să vorbiți despre susținerea sportului în general, după ce ați făcut ce ați făcut cu Someș Dej?

Nu vă e rușine, domnule Tișe, să felicitați astăzi echipa CFR Cluj pentru cel de-al cincilea campionat consecutiv câștigat în condițiile în care CFR Cluj a avut mereu acces interzis pe Cluj Arena când a vrut să organizeze meciurile internaționale?

Nu vă e rușine să vorbiți despre susținerea sportului în general când, recent, le-ați scris primarilor PNL să își pună dosarele de finanțare la banii CJ pentru sport si cultură?

Și nu vă e rușine să vorbiți despre o abordare matură când primarul de la Turda sau cel de la Gilău sau cel de la Mintiu Gherlii toacă căruțe de bani publici finanțând echipe eșuate de fotbal din liga a 4-a?

Domnule Tișe, ați fi fost cu siguranță mai credibil în mesajul de astăzi dacă ați fi vorbit, pe lângă felicitările adresate CFR, pe lângă discuția de uniune a CFR cu U Cluj, să fi vorbit TARE despre rateul pe care Emil Boc, partenerul dumneavoastră în conducerea Clujului, l-a avut cu “proiectul” U Cluj, în care s-au tocat milioane de euro din bani publici în ultimii ani, cu rezultate lamentabile, mai ales anul acesta când U Cluj are 90% șanse să o dea de gard cu promovarea?!

Ați fi putut condamna în mesajul de astăzi faptul că U Cluj a devenit sinecura unor politruci din propriul dumneavoastră partid și jucăria unor interlopași din galerie ajunși “oficiali” ai clubului. Dar ați ales sa fiți ipocrit.

În continuarea mesajului său, domnul Tișe ne cere “să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță sau să impună abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să poată câștiga Champions League”. Ahahaha, ahahahahahahahahahahahahahaha, mooor, nu cred că un politician din cel mai spălat județ al provinciei poate să scoată pe gură și tastatura o asemenea GOGOMĂNIE!

O să încep cu finalul acestei întrebări care ne arată că domnul Tișe, nu numai că este inadecvat, dar este și glumeț/ironic/prostovan când crede că o eventuală fuziune a celor două echipe clujene ne-ar putea duce la câștigarea Champions League în condițiile în care bugetele echipelor care ating să zicem minim etapa optimilor de finală sunt de 40-50 de ori mai mari ca ale CFR.

Nu știam că Tișe a apucat-o pe calea dumelor lui Emil Boc, care promite IKEI, metrouri și filarmonici după cum îi toacă limba. Dar văd că președintele CJ Cluj se străduie să îi calce pe urme cu gogomăneala cum ca Clujul ar putea câștiga Champions League. Incredibil, neneee, incredibiiil!

E mai probabilă revenirea Mântuitorului Iisus pe pământ decât împlinirea dumei lui Tișe.

Ce mă frapează însă la această întrebare din comunicat este că nu îmi dau seama când au susținut Alin Tișe și Consiliul Județean Cluj “cele două echipe” fiindcă în ceea ce privește Cluj Arena, U Cluj și-a plătit mereu accesul, chiar dacă privilegiat și, în ceea ce privește CFR Cluj, investiția CJ a fost egală cu expresia “ciuciu muciu”.

Mi-e clar de unde i-au venit aceste “idei”: de când s-a îmbogățit oficial, că neoficial, e bogat de multă vreme, domnul Tișe a intrat în grupul elitelor orașului, a fost chiar la Roma, la meciul lui CFR, alături de Ucu Rus, Dâncu, Turcu și chiar urmăritul general Ioan Bene, adică a avut deja răgaz să fie “infectat” cu opiniile liderilor orașului și să le și adopte (dacă vrea să stea cu ei la masă, trebuie să “cânte” că ei).

Nu vreau să mai insist pe bla-bla-urile și enormitățile politicianului Tișe despre care credeam că se va fi schimbat având în vedere unele discuții din trecut și, mai ales, privind pozițiile sale politice foarte interesante din 2021.

Mai degrabă prefer să intru în subiect, deși s-ar părea că am intrat în el, având în vedere lunga introducere.

Ideea fuziunii U Cluj cu CFR a fost lansată astăzi de Alin Tișe, intenționat sau nu, într-un moment în care lucrurile sunt cum nu se poate mai proaste pentru ambele echipe. O să ziceți că m-am dilit. Păi cum să fie proaste momentele pentru CFR Cluj care tocmai a câștigat campionatul?

Păi, vă spun eu: mai intâi, mesajul lui Tișe face foarte rău comunității U-iste, punând o presiune stupidă pe niște fani demolati de supărare care plâng și sângerează vâzând noua ratare a echipei lor favorite.

Să vorbești acum, în acest zile, de fuziunea cu CFR, înseamană nu numai să înfigi un cuțit în sternul U-iștilor, dar să îi și scuipi în față în timp ce se sufocă.

Suflarea U-istă, aia închegată acum în nucleul de 3500 de suporteri plus cei 20.000 de fani “colaterali” care iubesc necondiționat U și care au fost la meci, plus alte zeci de mii de clujeni care s-au uitat la meci la televizor, are inima ruptă în bucăți văzând cum politrucii și mercenarii de la U și-au tăiat singuri craca de sub picioare și spumegă de furie privind bucuria fanilor CFR.

Incredibil cinism pentru Tișe!

De ce este însă momentul prost și pentru CFR Cluj, care tocmai a tocat 30.000 euro pe artificii azi noapte?

Fiindcă în ciuda glamour-ului, a kilotonelor de confetti mediatic, a celor cinci campionate câștigate consecutiv, CFR e mai vulnerabilă ca oricând. Din punct de vedere financiar, patronul CFR Cluj, Neluțu Varga a încărunțit în acest ultim an încercând să țină nava CFR la suprafață, făcând giumbușlucuri financiare, împrumutându-se, trăgând de bani, ca pruncii de guma de mestecat.

Vreau să clarific ceva important, o minciună mediatică pe care presa o ventilează degeaba. CFR Cluj nu are 26 de milioane de euro datorii, nu în sensul nuanței că ar fi datoare vândută unor entități care pot să o sugrume mâine. 80% din această datorie a clubului, e adevărat, este însă constituită în jurul numelui lui Neluțu Varga care a creditat clubul cu această sumă fie din bani personali, fie din împrumuturi luate în nume personal. Da, asta ne arată faptul că CFR Cluj nu este sustenabil ca business, dar dacă e plăcerea omului să arunce zeci de milioane într-un proiect falimentar din punct de vedere financiar, cine suntem noi să ne opunem?

În rest, CFR nu stă atât de rău cum zbiară presa șpăguită de Becali. La Finanțe au o sumă mică și cred că deja e eșalonată, iar cu banii pe care trebuie să îi dea la terți se poate descurca.

Adevărata problemă a CFR, și vreau să mă aplaudați pentru această remarcă, este și adevărata problemă a U Cluj: managementul clubului aparține în realitate gulerelor albe pe numele lor Ioan Rus și Vasile Dîncu.

Fraza asta să o țineți minte, să țineți minte că a zis-o Alexa primul, pentru că ea constituie adevărata premisă pentru visul erotic de un deceniu al lui Rus și Dîncu de unificare a celor două cluburi. Oamenii ăștia și-au băgat coada în destinele ambelor echipe. În cazul lui U Cluj au avut grijă să o mutileze, să o țină în căpăstrul ligilor inferioare, iar în cazul lui CFR să susțină echipa artificial, oferindu-i protecția securiștilor, protecția arbitrilor, protecția FRF și niscaiva sponsori aduși cu de-a anasâna să “decarteze”.

Dacă nu avea aceste “protecții”, CFR nu ar fi reușit niciodată performanțele din ultimii cinci ani. Și spun asta chiar fără intenția de a minimiza talentul jucătorilor sau pasiunea incredibilă a lui Varga pentru fotbal.

Fără să știu ce va face Tișe astăzi, exact aseară remarcam ironic în fața unor prieteni ce creduli sunt fanii ambelor echipe când acceptă ca RMB, firma lui Ioan Rus, să sponsorizeze atât U Cluj, cât și CFR.

Bineînțeles, pe sume total diferite, INFIME, dar îndestul ca pe U-iști Rus să îi controleze și îndestul ca Rus să aibă privilegiul de meltean de a intra în vestiarul jucătorilor CFR ca să le țină prelegeri UASCR-iste.

De ce infime? Hahaha, domnii ăștia doi, Dâncu și Rus, n-au băgat niciodată bani adevărați în vreun proiect, i-au pus pe fraieri să bage. Teszari a dat sute de mii de euro pentru maculatura SINTEZA făcută de Dâncu, Arpi a spart peste 15 milioane de euro în epopeea tristă numită Transilvania LIVE, Ucu Rus a dat de gard magistral proiectul echipei de handbal U Transilvania Cluj, unde au cașcavalit obligați sute de mii de euro o grămadă de oameni de afaceri din Cluj și Ardeal, “insinuați” de Rus. Chiar și când au avut bani la dispoziție, banii fraierilor, cei doi n-au fost în stare să creeze succes cu niciun proiect sportiv, cultural sau mediatic. 

Eu cred că Tișe vine pompat din spate să arunce aparent nevinovat duma fuziunii. Nu îl bănuiesc de rea intenție, ci de naivitate.

În aceste clipe, își ia înjurături de la mii de fani pe Facebook și pe grupurile uiste și ceferiste, efectiv îl distrug fanii U și CFR. Felicitari, domnule Tișe, ati lovit-o perfect!

Vă zic însă că premisele unei discuții în acest sens sunt create de multi ani și au asteptat exact momentul DE ACUM, exact contextul actual în care ne regăsim.

O să vă spun și “argumentele” pe care se bazează Rus și Dîncu, plus o haita de sclavi din business, ca să forțeze în viitorul apropiat fuziunea lui U Cluj cu CFR.

Dar, mai întâi, puțină istorie recentă, fiindcă știți că sunt deosebit de talentat și la asta.

Visul erotic al unirii lui CFR cu U Cluj nu îi aparține lui Tișe, ci a fost enunțat chiar de Măria Sa “Guvernatorul fără de gubernie” Ioan Rus, care acum 12 ani, adică în 2010, spunea în Ziua de Cluj, preluat de GSP:

Ia sa citim din Ucu Rus:

Comunitatea clujeană, dacă ar fi capabilă să treacă peste orgolii și peste o istorie care nu i-a fost foarte favorabilă, ar acționa altfel. În loc să menținem în oraș o rivalitate complet aiurea, dacă ar fi după mine, aș uni Universitatea Cluj cu CFR Cluj și aș face, într-adevăr, o echipă simbol a Transilvaniei capabilă să se bată cu orice echipă din Europa”.

 

Interviul a fost dat cu puține luni înainte ca Ioan Rus, Vasile Dîncu și Arpad Paszkany să cumpere de la mine trustul de presă NCN – Mesagerul de Cluj – Citynews. De fapt, Paszkany a cumparat, nu ei.

A trecut de atunci peste un deceniu și mă simt eliberat să vă spun un secret. Eu nu am știut niciodată atunci când am negociat vânzarea trustului de presă cu Arpad Paszkany că acesta se va asocia cu Ioan Rus și Vasile Dîncu. Paszkany a evitat să îmi spună cele două nume și am aflat despre asociere într-o zi de duminică, dintr-o știre injectată în Agerpres de un pupincurist de-al lui Vasile Dîncu unde domnul Profesor făcea marele anunț al asocierii.

În fapt, după ce-l detestaseră un alt deceniu pe Arpi, Dîncu și Rus nu au putut să reziste succesului și banilor imenși pe care ungurul îi învârtea în acel moment după trei calificări în Champions League care îi aduseseră peste 100 de milioane de euro.

Paszkany era peste tot: in ziare, in business, in gura lui Băsescu.

CFR era în climaxul faimei la un nivel de admirație la care doar Steaua mai ajunsese în 1987. Nebăgat în seamă atâția ani la Cluj de către marile notabilități, neprimit la “masa mare a greilor Clujului”, Arpi s-a lăsat fermecat de povestea înduioșătoare a lui Ioan Rus și a lui Dîncu, doi povestași care la un șpriț i-au propus lui Arpi să facă o echipă a viitorului, “dezvăluindu-i” lui Arpi că, în 2012, ar urma să se pună  în aplicare un plan secret de regionalizare a României și că DOAR ei trei vor fi inițiații care vor gestiona și creiona acest proiect: Ioan Rus va fi guvernator, iar Vasile Dîncu cu Arpi urmau să creeze, din ceea ce cumpăraseră de la mine, o mașină media de propagandă și control a opiniei, care să acopere întreaga Transilvanie.

Obsesia acestor doi obosiți de Rus și Dîncu cu Transilvania și regionalizarea a fost cântecul de sirenă care l-a dus pe Arpi în groapa falimentului.

Uitați la toate chestiile inițiate de Rus și Dâncu și veți vedea am dreptate cu obsesia pentru Transilvania – postul de TV s-a numit Transilvania Live, echipa de handbal ratată s-a numit U Transilvania, acum 7 ani, Ucu Rus a inventat o nouă sandrama oengistă: Transilvania Leaders, o șușanea pseud-culturnică fără scop precis unde oamenii de afaceri clujeni și ardeleni (hahahaaaaa, aceiașipăgubițicare au decartat și la clubul de handbal) sunt chemați susțină” un nimic sfertodoct.

Cei doi l-au făcut pe Paszkany să toace o sumă incredibilă de bani pe investiții inutile în trustul de presă.

Care era problema? Dotări erau, dar trustul nu știa să muște”, fiind conceput pe aceeași idee cretină a celor doi, Rus și Dîncu, că presa trebuie să fie pozitivă, că nu trebuie să fie critică.

Greșeala lui Paszkany a fost că a finanțat trustul de presă din banii produși de CFR, reușind două rateuri simultan: a văduvit clubul de snaga financiară de care avea nevoie ca să se mențină la același nivel de performanță anterior pentru accederea în grupele Champions League și a distrus trustul media, aruncând bani cu lopata într-un proiect falimentar, mai rău decât arunci o bucată de slănină în gura unui velociraptor.

Văzând că proiectul media se duce dracului, Ioan Rus și-a pus palma în cur în stilul caracteristic și și-a negociat o funcție de ministru de Interne, părăsind “asocierea”, iar Dîncu cu Arpi s-au certat câteva luni mai târziu, Dîncu fiind alungat din siajul trustului media (nu că ar mai fi vrut el să rămână).

Pe lângă faptul că Paszkany a pierdut două cisterne de euro, reușise să își facă în nici doi ani, doi dușmani foarte puternici: foștii săi asociați. Nu e nimic exagerat când vă spun că dosarul de la DIICOT împotriva lui Paszkany și a lui Iuliu Mureșan a fost generat” în chip de răzbunare.

Cum a scăpat Paszkany de arest? Datorită bunului său prieten Iuliu Mureșan, fostul său Executiv de la club, foarte bine conectat în lumea procurorilor, tovarăș la cataramă cu unul dintre cei mai influenți procurori de modă veche din Cluj. Care a “negociat” pentru ei.

Salvându-și curul, Iuliu Mureșan l-a salvat și pe al lui Arpi, deși trebuie spus că dosarul era o făcătură mizerabilă. Paszkany a fost alungat din oraș, în realitate, dar totuși i s-a permis libertatea și, mai ales, să își ia cu el mare parte din avere. Dar i s-a cerut să “degajeze” definitiv.

Pentru asta, prețul plătit de Paszkany a fost să lase din mâini frâiele CFR Cluj pe de-a moaca noului favorit al cuplului Dîncu – Rus: Neluțu Varga, un om de afaceri care gestiona o grămadă de cașcaval în acel moment și pe care Dîncu și Rus îl aburiseră ca pe Arpi. Acum după 11 ani de la exilarea forțată a lui Paszkany, stabilit in Malta si Dubai, sunt tot mai convins că nu ungurul a fost cel țepuit, ci că, de fapt, el le-a dat țeapă, lăsându-le CFR-ul fierbinte pe mână.

Astăzi, Paszkany și-a refăcut averea, e liniștit și liber, în timp ce Varga călătorește pe același traseu pe care Arpi l-a făcut odinioară. Spre faliment.

CFR este obligată să găsească o soluție pentru viitorul campionat fiindcă este la capătul puterilor financiare și găselnița cu care niște gulere albe din acest oraș vor să vină este aceea a fuziunii.

Pe de o parte, EI vor să zică: uitați ce s-a întâmplat cu o echipă ca U Cluj care e prost gestionată – au tocat milioane de euro și au pierdut de fiecare data lamentabil, EI vor să folosească istoria eșecurilor lui U Cluj ca sentință supremă a neputinței definitive.

EI” vor să fure bietei echipe inelul cu ultima nestemată care i-a mai rămas pe deget: Demnitatea Istoriei!

EI vor să spună că Istoria lui U Cluj e un căcat, că nu contează decât cupele strălucitoare, că uite cum vine succesul la CFR unde sunt realizări”.

Oamenii ăștia pe care o să îi jignesc spunându-le EI nu pot și nu vor să înțeleagă că aici nu discutăm de fuziunea a două societăți comerciale, nu discutăm de niște acte făcute de niște avocați la Registrul Comerțului.

Oamenii aceștia nu pot să înțeleagă că resorturile care au făcut și fac din U Cluj o echipă simbol nu se referă la medalii, sponsori și confetti, ci la emoții, la Suflet, la trecutul obidit al înaintașilor care au creat și crescut U Cluj, că Sufletul lui U Cluj din care și ei fac parte s-a înălțat cu fiecare muie și umilință pe care această echipă și-a luat-o în ultimii 30 de ani când a fost furată, falimentată, sărăcită, împiedicată să se ridice în picioare.

IAR “U” A INSISTAT SA EXISTE.

Când ești umilit atâția zeci de ani, îți scrii pe răbojul sufletesc numele celor care ți-au dat muie. Nu există alt sentiment.

Să vii acum să le vorbești fanilor U-iști, care în ultimii 30 de ani au înfruntat atâtea umilințe, despre fuziunea cu clubul advers (care este rădăcina acestor umilințe) este prostie maximă.

Trec peste faptul că au mai fost încercări pe acest glob pământesc de fuziune a unor echipe de aceeași adversitate ca U Cluj și CFR si care au eșuat lamentabil.

Trec peste faptul că acești “inteligenți” ai Clujului care vor să bage pe sub masă discuția unei fuziuni nu au habar ce înseamnă rivalitatea dintre Everton și Liverpool, dintre Roma și Lazio, dintre Internazionale Milano și AC Milan, dintre Juventus Torino și Turin, dintre Manchester United și Manchester City.

EI insistă pe acest plan al fuziunii. Nu au uitat de duma falimentară a transilvănismului. În capul lor totul e rezolvat și, cel mai probabil, Emil Boc le-o fi zis celor de la CFR că singura cale ca această echipă să primească bani publici de la bugetul Clujului este ca Primăria, într-un fel sau altul, prin această fuziune să devină parte din CFR ca să își creeze legitimitatea legală de a finanța.

Facem un pariu? Dacă aș avea puterea magică să îi strâng pe intelijentii de Boc, Tișe, Dâncu și Rus la masă ACUM și le-aș cere, chiar de miștoul discuției, să spună CUM ar face “contopirea” din punct de vedere juridic, mă credeți că habar nu ar avea? Baaaaaaaaa, gulerelor, tehnic, acum, “U” e o marca OSIM cedată de Bocalau unui ONG condus de politruci, CFR e un SA, cum credeți voi că puteți face “o singură echipă” din punct de vedere juridic?

Așa cum pune Tișe azi problema, fiindcă el repetă ce spunea Rus acum 12 ani, discuția nu e musai, deși e și despre, ce nume ar trebui ucis ca fuziunea să se realizeze.

Să fie ucisă istoria lui U Cluj și șters acest nume în favoarea CFR? Ce glumă! Să le IMPUNEȚI uiștilor o siglă ca cea de mai jos?

 

Sau să fie anulat brandul CFR Cluj și palmaresul unic pe care această echipă l-a dobândit în doar 15 ani? Ce glumă!

Sau să întrevedem o denumire “acoperitoare” din aia de tip frații Micula în care domnul Rus, domnul Boc și domnul Dîncu să ne zică la o conferință de presă solemnă că gata, CFR Cluj și U Cluj au murit, trăiască FC Transilvania???!???

Discuția despre fuziunea U Cluj, dacă s-ar materializa în pași concreți, va duce la război civil local și nu glumesc când spun asta și nu cred că exagerez când spun asta.

Fanii CFR care se consideră superiori și mai “spălați” nu vor să fie asociați cu U Cluj, iar fanii U Cluj nu îi vor ierta niciodată pe cei care i-au umilit.

Un lucru e sigur. Una e să accepți an de an și deceniu de deceniu ca pe un dat neschimbabil faptul că U Cluj trebuie să piardă, faptul că U Cluj trebuie să stea în cușcă…

… dar alta e să crezi că U-iștii vor accepta să fie “sinuciși”.

 

PS: Dragi cititori, eu v-am mai zis, sunt ca ghimbirul. Unii mă plac, alții mă detestă, dar toți îmi știu gustul. De aia vă zic mereu în texte că citesc istoria Clujului, a României, a lumii, fiindcă Istoria e cel mai bun antrenor pentru inteligență. Și să vedeți cum e Istoria… știți doar, se repetă.

Cunoașteți toți sintagma “grupul de la Cluj” din care au rămas cei doi corifei inadecvati și îmbătrâniți urât – Rus și Dâncu.

Ei bine, citesc acum memoriile lui Constantin Argetoianu, un mitic senzațional și arivist politic, e drept, dar de o inteligență incredibilă, un supraviețuitor fără scrupule în politica românească de atunci și care, într-un episod savuros, descrie cât de inadecvati și înțepați și fixiști și figuranți erau, țineți-vă bine, “domnii de la Cluj”, ahahahaha, fiindcă un “grupul de la Cluj” există în Ardeal și acum 100 de ani, compus tot din inadaptații ardeleni aciuati în Cluj, capitala Transilvaniei.

Pe Ucu Rus îl asemuiesc acum cu Octavian Goga (atâta doar că Ucu e botă la poezie), însă se aseamănă ca două picături la o anumită descriere pe care Argetoianu i-o face lui Goga:

“MULT PREA PREOCUPAT DE PROPRIA LUI BUNĂSTARE”. Zici că vorbea despre Ucu Rus, nu despre Goga!

Da, gulerelor, știu că mă detestați, că ați chefui la mormântul meu, că vi se irită lingurica de la ironiile mele! Reciprocă nu e valabilă. Sunt doar șocat cum oameni cu atâta putere ca a voastră pot face atât de puțin pentru lumea în care trăiesc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 50 mins Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 1 hour Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 2 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 3 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 4 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 6 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 24 hours In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 2 days General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
Citește și...
Recomandările redacției
General

test

test

TOP CITITE