Sport

U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României. “Trebuie să fim mai constanţi pe durata jocului”

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Cupei României la baschet masculin după victoria cu 73-67 obţinută sâmbătă în faţa BC Mureş, în semifinalele turneului Final Four de la Oradea.

Clujul părea să fi înclinat balanţa în sfertul 2, când Pasalic a reuşit în doar două minute 3 aruncări de trei puncte, permiţându-le elevilor lui Marcel Ţenter să intre cu un avans de 12 puncte la pauză.

În sfertul 3, pe care l-a câştigat cu 18-10 Mureşul a reuşit să recupereze o parte consistentă din diferenţă. Ofensiva mureşenilor a continuat şi în ultimul sfert, astfel încât cu 7 minute înainte de final reuşeau să aibă 6 puncte avans, 61-55. Elevii lui Ţenter au răbufnit din nou pe final, iar Todic cu 2 aruncări de 3 puncte şi Kuti, cu 2 puncte marcate într-un moment decisiv, respectiv Dykes cu 2 puncte şi o recuperare importantă au contribuit decisiv la victoria finală, anunta CJSport.ro.

73-67 (19-19, 23-11, 10-18, 21-19) pentru U-BT Cluj-Napoca.

U-BT Cluj va întâlni în finală CSM Oradea, care s-a impus în faţa lui Dinamo Bucureşti, cu 73-67. Meciul va avea loc luni, de la ora 19.

Marcel Ţenter: “Trebuie să fim mai constanţi”

Antrenorul U-BT Cluj-Napoca, Marcel Ţenter, a declarat că echipa sa ar trebui să fie mai constantă pe tot parcursul jocului:

”Un meci foarte disputat, în care ne-am desprins în sfertul al doilea, atunci am jucat un baschet foarte elaborat, am avut mingi și am putut construi fast-break-uri foarte rapide. În sfertul al treilea am redus intensitatea în apărare și i-am lăsat să înscrie puncte ușoare, mai ales de la perimetru, au revenit în joc și chiar au condus în sfertul patru. A fost o muncă foarte grea să reechilibrăm forțele în teren, însă am reușit să înscriem puncte importante în ultimele minute, când Todic a avut o contribuție importantă, la fel și Kuti, ne-am ajutat foarte mult în acest final de joc. Ne bucurăm pentru victorie, însă din punctul de vedere al recuperărilor și al apărării nu am fost constanți pe tot parcursul jocului, iar acest lucru ar trebui rezolvat”, a declarat Ţenter.

Marcatorii:

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Muhamed Pasalic, cu 16 puncte, care s-a evidenţiat în special în sfertrul doi, când în 2 minute a reuşit 3 aruncări de la 3 puncte, care au totalizat 9 puncte. Ceilalţi marcatori pentru echipa care a învins au fost Torok 12, Todic 10, Dykes 10 (9 recuperări, 6 pase decisive) Adamovic 9, Baciu 7, Guţoaia 4, Zigeranovic 3, Kuti 2.

Pentru BC Mureş au punctat Barro și Pustahvar câte 12, Martinic 11, Fraseniuc 10, Mohammed 9, Lazar 6, Gajovic 2, Jurevicus 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *