Din oras

Turul Sălii Polivalente, recent modernizată și extinsă, cu Emil Boc în fruntea alaiului. Sala este pregătită pentru Eurobasket

Lucrările de extindere a capacității Sălii Polivalente la 9.300 de locuri au fost încheiate în urmă cu o săptămână. Sala este pregătită pentru meciurile din cadrul grupelor Campionatului European de Baschet care au loc la Cluj-Napoca, în perioada 1-7 septembrie. Primarul Emil Boc a făcut, din nou, un mini spectacol pentru a marca finalizarea modernizării sălii și pentru a se mai lăuda încă o dată cu cea mai tare sală polivalentă din România.

În obișnuitul stil tovărășesco-comunist, primarul Emil Boc a prezentat, marți, presei locale finalizarea lucrărilor de extindere a Sălii Polivalente. Primarul a făcut un tur cu jurnaliștii ca să le arate câteva rânduri noi de scaune, un cub amplasat în exteriorul sălii și o îmbunătățire a performanței cubului din interiorul sălii.

Boc a fost însoțit de clasicul alai de aghiotanți format din Virgil Poruțiu (directorul tehnic din Primărie), Gheorghe Șurubaru (city managerul), Marcel Bonțidean (șeful Poliției Locale) și Ionuț Rusu (directorul Sălii Polivalente). Toți au fost mai mult pe post de mascote, îmbrăcate asortat cu primarul – cămăși în carouri. Ionuț Rusu nu a cuvântat nimic în calitate de director, dar nici jurnaliștii nu au fost curioși să îl întrebe de sănătate. Poruțiu și Șurubaru au bâiguit fiecare câteva vorbe despre lucrările în sală, dar numai după ce au fost îndemnați de primar. Tot „spectacolul” i-a revenit, ca de obicei, primarului Emil Boc. Deși a fost îndemnat de jurnaliști să testeze podeaua cu o minge de baschet, Boc a refuzat de data aceasta să se dea în spectacol la cote maxime. S-a rezumat să vorbească despre reușita modernizării Sălii Polivalente.

„Vă mulțumim pentru faptul că sunteți aici să prezentăm opiniei publice Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În primul rând, doresc să mulțumesc clujenilor pentru că din banii lor s-a realizat această bijuterie sportivă. Lucrările de modernizare au costat 16 milioane lei. Lucrările efectuate sunt prinse în materialul pe care vi l-am prezentat în detaliu, de la extinderea capacității la 9.300 de locuri, la ecranul pentru transmiterea și vizionarea de afară a meciurilor din sală, la LED-urile pentru publicitate și cele care înconjoară terenul, la modernizarea vestiarelor, a sălilor de fitness, a zonei VIP, a zonei mass-media, de asemenea, modernizarea cubului și dotarea lui cu aparatură de ultimă generație. Toate acestea ne fac să concluzionăm că, astăzi, orașul nostru are cea mai modernă sală polivalentă din România și una dintre cele mai frumoase din Europa”, a spus Boc.

Sala Polivalentă are toate avizele la zi, inclusiv aviz ISU și acceptul Federației Europene de Baschet pentru a putea filma branduirea sălii pentru Campionatul European de Baschet – Eurobasket.

Boc nu a ezitat să se laude în fața presei și cum și-a respectat angajamentul pe care și l-a luat în urmă cu câțiva ani, și anume de a avea o sală modernă și pregătită pentru a găzdui Eurobasket.

„Îmi amintesc că în urmă cu câțiva ani îmi luam angajamentul, la Munchen, când am câștigat, în detrimentul Poloniei, organizarea la Cluj, a Campionatului European de Baschet că vom avea gata, pentru luna august 2017, o sală polivalentă după toate standardele FIBA, unii se îndoiau la acea vreme, dar prin seriozitatea colegilor mei, astăzi putem spune că totul este ca la carte și sala este pregătită pentru un spectacol total”, a afirmat primarul.  

Vineri au loc, în Sala Polivalentă, primele meciuri oficiale din cadrul Eurobasket. La Cluj-Napoca, vor veni unele dintre cele mai puternice echipe de baschet din lume, cum este de exemplu Spania, campioana Europei.

Faza grupelor din cadrul celei de-a 40-a ediţii a FIBA Eurobasket se va disputa în patru ţări, Turcia (Istanbul), Israel (Tel Aviv), România (Cluj-Napoca) şi Finlanda (Helsinki).

România face parte din Grupa C, alături de Spania, Croaţia, Muntenegru, Cehia şi Ungaria. Toate meciurile Naționalei României vor avea loc în Sala Polivalentă, după următorul program:  

Vineri 1 septembrie

Ungaria – Croaţia (15:00)
Spania – Muntenegru (17:45)
România – Cehia (20:30)

Sâmbătă 2 septembrie

Muntenegru – Ungaria (15:00)
Cehia – Spania (17:45)
Croaţia – România (20:30)

Luni 4 septembrie

Ungaria – Cehia (15:00)
Muntenegru – Croaţia (17:45)
Spania – România (20:30)

Marţi 5 septembrie

Cehia – Muntenegru (15:00)
Croaţia – Spania (17:45)
România – Ungaria (20:30)

Joi 7 septembrie

Cehia – Croaţia (14:30)
Ungaria – Spania (17:15)
Muntenegru – România (20:45)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *