In vizor

Turnatorul din DNA, Valentin Tatar, judecat cu usile inchise

Ofiterul de politie judiciara Valentin Tatar s-a prezentat astazi in fata judecatorilor Tribunalului Cluj in dosarul in care acesta este cercetat pentru scurgeri de informatii. “Cartita” de la DNA a fost judecata cu usile inchise, instanta urmand sa se pronunte astazi in aceasta cauza. Aceasta trebuie sa aprecieze daca admite acordul de recunoastere al vinovatiei sau il respinge.

Judecatoarea Liana Cocis a dispus din oficiu judecarea cauzei cu usile inchise “in spiritul apararii intereselor justitiei”. Procurorul de sala nu s-a impotrivit acestei decizii, astfel ca cei prezenti in sala de judecata au fost poftiti afara.

Sedinta de judecata a durat doar cateva minute, dupa care Valentin Tatar s-a ferit de ochii presei ascunzandu-se in sediul DNA Cluj de pe strada Dorobantilor. Dupa 5 minute acesta a iesit si a plecat cu autoturismul sau parcat in fata DNA Cluj, un Audi A6.

Sursele Ziar de Cluj arata ca politistul judiciar Valentin Tatar efectiv fura informatii din anchetele majore ale colegilor sai si le livra unor persoane neautorizate. Valentin Tatar a „scuipat” din dosarele foarte grele de coruptie ale ultimelor luni:

– scandalul carnii stricate unde DIICOT a efectuat o super lucrare despre spalare de bani si evaziune fiscala in care a fost agatata si firma Michelangelo din Cluj

– scandalul utilajelor de mare tonaj furate din tari precum Italia sau Franta unde a fost implicata si o firma din Cluj-Napoca cu protectie enorma din partea unui om cu mare putere in serviciile secrete

– scandalul „Mita la Uioreanu”, unde Valentin Tatar l-a informat pe nasul sau de cununie, senatorul Alexandru Cordos, de la PSD, ca telefoanele liderilor pesedisti Remus Lapusan si Ioan Oleleu sunt ascultate

Pus in fata dovezilor, a recunoscut ca s-a intalnit cu senatorul Alexandrul Cordos, nasul sau, in data de 24 ianuarie 2014, si i-a spus sa le transmita persoanelor din anturajul sau politic, Lapusan si Oleleu, ca sunt sub focusul DNA Cluj in dosarul Uioreanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *