In vizor

Turism de pandemie: clujenii merg până în Suceava să se vaccineze

Scris de 101

Dacă pandemia a blocat sectorul turistic iar românii au preferat să își amâne concediile, iată că în acest moment clujenii sunt nevoiți să viziteze alte județe ale țării. Vânătoarea după cele două doze de vaccin îi determină pe mulți clujeni să de deplaseze chiar și până în Suceava. 

În ciuda faptului că apar periodic noi centre de vaccinare cu doze noi de vaccin pe raza județului Cluj, acestea nu au cum să satisfacă cererea. Trebuie să ai cu adevărat noroc să prinzi un loc liber la unul din centrele din județ. În același timp, alte județe ale țării, în special din Moldova, au mai multe doze de vaccin decât cerere, ceea ce le face atractive pentru unii clujeni dornici de o plimbare 4-5 ore cu mașina.

„Stau la 800m de Liceul de Informatică și uite că am prins loc pentru vaccinare doar în Suceava. Mă așteaptă un drum de 4 ore dus și încă 4 întors”.

”Eu m-am programat azi în Suceava la Iulius Mall și erau cateva sute de locuri. Măcar facem un nou tip de turism”.

„Ajungem sa ne facem concediul în deplasare pentru vaccin”.

Chiar dacă România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca mulți români sunt sceptici când vine vorba de acest vaccin. La Cluj nu este cazul deoarece au fost epuizate toate locurile indiferent de tipul de vaccin.

Într-adevăr, în județe unde mai sunt locuri disponibile au rămas în special vaccinuri Astra Zeneca, dar la Suceava sau la Botoșani mai sunt câteva sute de locuri disponibile și cu vaccinul Moderna.

În acest moment, potrivit platformei vaccin.live sunt disponibile 326 de locuri în Siret, Suceava cu vaccinul Moderna și aproximativ 3000 de locuri cu AstraZeneca in Suceava sau Rădăuți.  De asemenea, mai sunt disponibile câteva sute de locuri pentru vaccinul Moderna în județul Botoșani. Cu AstraZeneca mai sunt locuri în județele Iași, Bacău, Vrancea, Maramureș, Covasna sau Timiș.

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 5 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 8 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE