In vizor

Turism de pandemie: clujenii merg până în Suceava să se vaccineze

Scris de 101

Dacă pandemia a blocat sectorul turistic iar românii au preferat să își amâne concediile, iată că în acest moment clujenii sunt nevoiți să viziteze alte județe ale țării. Vânătoarea după cele două doze de vaccin îi determină pe mulți clujeni să de deplaseze chiar și până în Suceava. 

În ciuda faptului că apar periodic noi centre de vaccinare cu doze noi de vaccin pe raza județului Cluj, acestea nu au cum să satisfacă cererea. Trebuie să ai cu adevărat noroc să prinzi un loc liber la unul din centrele din județ. În același timp, alte județe ale țării, în special din Moldova, au mai multe doze de vaccin decât cerere, ceea ce le face atractive pentru unii clujeni dornici de o plimbare 4-5 ore cu mașina.

„Stau la 800m de Liceul de Informatică și uite că am prins loc pentru vaccinare doar în Suceava. Mă așteaptă un drum de 4 ore dus și încă 4 întors”.

”Eu m-am programat azi în Suceava la Iulius Mall și erau cateva sute de locuri. Măcar facem un nou tip de turism”.

„Ajungem sa ne facem concediul în deplasare pentru vaccin”.

Chiar dacă România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca mulți români sunt sceptici când vine vorba de acest vaccin. La Cluj nu este cazul deoarece au fost epuizate toate locurile indiferent de tipul de vaccin.

Într-adevăr, în județe unde mai sunt locuri disponibile au rămas în special vaccinuri Astra Zeneca, dar la Suceava sau la Botoșani mai sunt câteva sute de locuri disponibile și cu vaccinul Moderna.

În acest moment, potrivit platformei vaccin.live sunt disponibile 326 de locuri în Siret, Suceava cu vaccinul Moderna și aproximativ 3000 de locuri cu AstraZeneca in Suceava sau Rădăuți.  De asemenea, mai sunt disponibile câteva sute de locuri pentru vaccinul Moderna în județul Botoșani. Cu AstraZeneca mai sunt locuri în județele Iași, Bacău, Vrancea, Maramureș, Covasna sau Timiș.

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 28 mins General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 1 hour Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 4 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 4 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 6 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 7 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 7 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 9 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE