In vizor

Tudor Cîrje a fost trimis în judecată! Familia Gabrielei Rîpan cere daune de 1.7 milioane de euro!

Întreaga țară a fost îngrozită de teribilul accident produs în ianuarie în Florești. La 6 luni de la accident, Tudor Cîrje, șoferul din acea noapte a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, anunță Cluj Just.  

Patru membri ai familiei Ripan s-au constituit parte civilă împotriva asiguratorului, cerând despăgubiri totale de 1.7 milioane de euro. De asemenea, procurorii au clasat fapta de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, după ce inițial se bănuise că tânărul fusese sub influența drogurilor. 

„La data de 21.01.2019, ora 2.59, inculpatul Cîrje Tudor Ștefan de 19 ani a condus autovehicului marca Mercedes Bezn CLS 500 4Matic cu nr… pe DN1/E60 la km 490+630 m, a efectuat maneva de depășire neregulamentară a unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă în direcția de deplasare și a intrat în impact cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers descendent, orientat cu fața către mun Cluj-Napoca. În urma impactului, a rezultat decesul victimei Rîpan Gabriela, pasager pe locul din dreapta, iar inculpatul (conducătorul autor) a fost proiectat în afara autoturismului, rezultând rănirea gravă a sa”, se arată în rechizitoriu.

Procurorul consideră că ”inculpatul a săvârșit fapta din culpă cu prevedere, el putând prevedea posibilitatea producerii unui accident rutier, dar a socotit fără temei că acest lucru nu se va întâmpla. Acest lucru reiese din faptul că inculpatul depășise viteza maximă de circulație (…) din faptul că avea viteza mare pe un drum înghețat, precum și din faptul că s-a angajat în mod neregulamentar într-o depășire”.

Tatăl victimei, afaceristul Ion Vasile Rîpan, s-a constituit parte civilă împotriva asiguratorului, cerând 500.000 de euro în instanță. Același lucru l-au făcut mama și fratele fetei. Bunica Gabrielei cere 200.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *