Vocea ta

Tu știi cum se dezvoltă județul? Fără apă potabilă, canalizare, gaz și asfalt

Scris de 365

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a intrat ieri în direct pe Facebook, la ceas de seară, pentru a le răspunde clujenilor la întrebarea: „Tu știi cum se dezvoltă județul?”

A primit peste 60 de comentarii prin care cetățenii îi răspund, luându-l la întrebări în privința adevăratelor probleme județene: lipsa gazelor naturale, a apei potabile, a rețelelor de canalizare, a asfaltului, a mijloacelor de transport în comun, dezastrul ecologic și social de la Pata Rât ș.a.

Clujenii știu cum se dezvoltă județul, dar nu știu când vor avea cele mai elementare lucruri care țin de civilizația anului 1990, nu 2020; fără apă potabilă, fără canalizare, cu aragazul racordat la butelie, cu drumuri desfundate în comune, oamenii trăiesc în județul Cluj într-o altă lume (în a doua, a treia) decât cea de la Cluj-Napoca, de unde le vorbește președintele CJ.

Lipsa gazelor, a apei și a canalizării

„Când se extinde rețeaua de gaze și cea de apă și canal în comunele Ciucea și Negreni?” întreabă Mircea Toma, care revine și cu un al doilea mesaj: „De două ori ați sărit pentru a răspunde la întrebarea mea! Când se va extinde rețeaua de apă-canal și gaze în comuna Negreni?”

Familia Purcel a lăsat următorul comentariu: „Cum am putea să se ia măsuri pentru Ticu sat, să se bage apă potabilă? Te rog, sunt ceva șanse?”

Gheorghe Miron îi mulțumește lui Alin Tișe pentru apa potabilă care a ajuns și în Sălicea, însă întreabă: „Oare gazul va ajunge în zonă? Pentru că se construiește mult în zonă și pădurea nu va mai rezista mult timp în ritmul ăsta.”

„În Iuriu de Câmpie când o să se bage apa?” scrie Codruța Claudia.

„Canalizare în Aghireșu sat când se bagă?” întreabă o clujeancă.

„Și noi din Gilău ne luptăm cu această dificultate, cu privire la prelungirea apei potabile de la ieșirea din Gilău spre Căpuș, respectiv prin benzinăria Partener până la casele care s-au construit cu autorizație și s-au plătit avize de apă și canal și nu s-a aprobat niciun proiect”, atrage atenția Lidia Maier.

Groapa de gunoi de la Pata Rât

„Ce se întâmplă cu groapa de gunoi de la Pata Rât?” este o întrebare repetitivă, primită de Alin Tișe din partea clujenilor care sunt interesați și „ce se întâmplă cu romii de la Pata Rât?”

Drumurile județene neasfaltate

„Ați asfaltat drumul 108N de la Aghireș sat până sus pe coama dealului. Dacă l-ați asfaltat, de ce ați lăsat o porțiune de 10 m neasfaltat? Acolo unde se face dreapta spre Ticu colonie sau stânga spre Sălaj. Mulțumesc frumos și să auzim doar de bine!” a scris Alex Iulian.

„Oare de asfalt pe Chiriș-Sucutard ce ne puteți spune?” se interesează Dorin Suciu.

„La Podeni, comuna Moldovenești. Am văzut că s-a asfaltat mai puțin în sat. Va urma asfaltarea în sat după alte lucrări care trebuie făcute înainte?” comentează Martin Bonea.

„În Cojocna când faceți drumul? Ați făcut 3 plombe, drumul e varză, trebuie modernizare, se circulă foarte mult pe acest drum” atrage atenția Pestean Eusebiu Sorin.

Daniel Brie întreabă: „Când se va finaliza drumul județean ce traversează localitatea Chinteni? Când vorbesc de finalizare, mă gândesc inclusiv la trotuare.”

„Drumul din Ciumfaia până la Chidea nu se face oare…” sesizează Simona Turc.

„Ceva reparați pe drumul de la Pata? De exemplu, plombări, gropi, ce faceți cu podurile din sat, că sunt vechi și îngust drumul?” întreabă Tibi Tiberiu.

Lipsa mijloacelor de transport în comun

Ionuț Bîrsan îi solicită președintelui CJ: „Aduceți Ratuc-ul și spre Jucu sat, Gădălin, suntem foarte mulți la ocazie și facem naveta!”

Aeroportul

„Ce se întâmplă cu pista Aeroportului?” întreabă Tudor Rus

„De ce nu se face o gară lângă Aeroport? Oare ar fi posibil?” se întreabă Marcel Toderici.

Clujenii se confruntă, așadar, cu probleme concrete, care nu ar trebui să existe în secolul civilizat în care trăim. Județul a rămas mult în urma municipiului la capitolul civilizație, lucru care nu se va schimba prin intervenții pe Facebook, ci prin muncă reală pe teren.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  LACRIMI DE CROCODIL. Cică ”PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, are tupeul să declare europarlavramentarul PNL Rareș Bogdan. Poate în 30 de zile ca la pensiile speciale. Ia să vedem care sunt senatorii PNL care au luptat pentru nerușinatul prag de definire a abuzului în funcție
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu cere Ministerului Justiției să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu. ”PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție”
 • Acum 8 hours PubliNews
  La Iulius Mall Cluj se „simt” „(A)ere de primăvară” – expoziție care surprinde percepția asupra anotimpului renașterii de-a lungul timpului
 • Acum 9 hours Justitie
  IA BANUL ȘI FUGI! Contractele CNAIR cu Tirrena Scavi, firmă cu sediul social în Cluj, reziliate la CAB. Tribunalul Comercial Cluj a admis insolvența constructorului din Italia
 • Acum 11 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 11 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 12 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 13 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 15 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 15 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 16 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 17 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
TOP CITITE