Vocea ta

Trotuarele de pe Henri Barbusse, ocupate non-stop de masini. Politia Locala spune ca nu pot fi ridicate din cauza ca sunt prea multe

Clujenii care locuiesc in Marasti pe strada Henri Barbusse nu mai au loc pe trotuare din cauza masinilor parcate neregulamentar. Au sesizat Politia Locala, care a venit o data, a lasat amenzi in parbrizul autoturismelor si atat. A doua zi, situatia era la fel. La urmatoarele sesizari ale cetatenilor, niciun politist local nu a mai mers sa imparta amenzi. Mai mult, au transmis un raspuns de-a dreptul aberant unei clujence care le-a trimis o sesizare scrisa. Nemultumita, femeia si-a exprimat oful catre noi, Ziar de Cluj. Redam mai jos mesajul integral al clujencei:

Pe strada Henri Barbusse ( exact in spatele fabricii Farmec), la 1,5 km de centrul Clujului, intreaga suprafata a trotuarului este ocupata in permanenta de masini parcate neregulamentar. Practic, pietonii sunt in imposibilitatea utilizarii trotuarului, deoarece nu exista nici macar 30-50 de cm liberi din latimea trotuarului. Exact in acel loc este amplasata si o statie de autobus CTP, insa calatorii sunt nevoiti sa astepte autobusul in strada, deoarece statia este ocupata de autoturismele celor ce parcheaza acolo zilnic, incepand cu orele 7-7,30 si pana seara tarziu (majoritatea sunt lucratori/salariati ai firmelor de IT din cladirea CBC). Mai mult, la 50 de metri de acel trotuar exista o scoala, iar copiii care merg zilnic la scoala sunt nevoiti sa circule pe sosea. Exista de-a lungul acelui trotuar 3 indicatoare care interzic parcarea, precum si avertismentul ca se ridica masinile, insa, in lipsa unor masuri ferme din partea Politiei Locale a municipiului Cluj-Napoca, nimeni nu se sinchiseste sa respecte regulile.

Am sesizat in nenumarate randuri Politia Locala. La prima sesizare s-au deplasat la fata locului, au lasat in parbrizele masinilor „invitatii” soferilor la Primarie, pentru a-si ridica sanctiunile, insa a doua zi situatia era aceeasi. Aceleasi masini, acelasi trotuar folosit ca loc de parcare. Am sunat din nou la Politia Locala, insa nu s-au mai deplasat la fata locului sa constate abaterile soferilor. Mi-au comunicat ca nu pot proceda la ridicarea masinilor, caci sunt prea multe… Am sesizat aceleasi aspecte si in scris Politiei Locale, insa nu am primit raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *