De cartier

Trotuar din Mănăștur, cursă cu obstacole pentru mămicile cu cărucioare

Trotuarul și așa foarte îngust de pe strada Mehedinți era folosit drept loc de parcare, iar pietonii erau nevoiți să circule pe carosabil. Problema a fost rezolvată prin montarea unor stâlpișori, doar că acum nu mai încap pe trotuar cărucioarele de copii.

„Cursă cu obstacole, mulțumim politia locala! Ați redat minitrotuarul pietonilor, dar nu și părinților de mână cu un copil sau cu un cărucior (aștept și cârcotașii care vor spune ca mi-am luat cărucior prea mare)”, a sesizat o mămică.

Ceilalți cetățeni recunosc că soluția nu e ideală, mai ales în cazul cărucioarelor, dar măcar acel trotuar poate fi acum folosit de pietoni și nu de mașini.

„Sunt foarte multe străduțe cu astfel de trotuare + stâlpișori. E o soluție de a obliga mașinile să nu parcheze/blocheze complet acele trotuare înguste. Pe aleea Gârbău este exact la fel, s-a „curățat” de mașini. Așa măcar pietonii pot circula pe trotuar (mai greu evident cu cărucioarele), înainte ocoleau mașinile prin mijlocul străzii cu tot cu cărucior. Era mai bine înainte, fără stâlpișori, cu mașini călărind trotuarele?”, potrivit unui alt clujean.

Primarul Emil Boc a recunoscut că administrația locală nu poate să gestioneze situația mașinilor din cartiere. Nu poate trimite zilnic Poliția Locală deoarece clujenii nu au unde să își lase mașina, astfel că se tolerează această situație în care sunt blocate trotuare, spații verzi sau benzi de circulație.

Citește și:

Boc recunoaște că legea NU poate fi aplicată în cartiere: „Ar trebui ca în fiecare zi să amendezi și să ridici mașini”